Završni sastanak Nadzornog Odbora projekta Razvoj baze podataka puteva - Volim Podgoricu

Završni sastanak Nadzornog Odbora projekta Razvoj baze podataka puteva

Peti u nizu i posljednji sastanak Nadzornog Odbora projekta Razvoj baze podataka puteva kao tijela koje je formirano u cilju nadgledanja i ocjene uspješnosti sprovođenja rezultata; sagledavanja, diskusije i odobravanja izvještaja o napretku projekta održan je 20. februara 2019. godine u prostorijama Ministarstva saobraćaja  i pomorstva.

Tim povodom, članovi ovog Tijela , predstavnici Ministarstva finansija, Kancelarije za evropske integracije, Uprave za saobraćaj, Ministarstva saobraćaja i pomorstva  kao i predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori imali su priliku da se upoznaju sa nacrtom finalnog izvještaja, rezultatima projekta kao i preostalim aktivnostima koji se odnosi na obuku zaposlenih u Upravi za saobraćaj za korisćenje Baze podataka puteva.

Ugovor o sprovođenju navedenog projekta je potpisan 21. novembra 2017. godine sa kompanijom SPEA ENGINEERING, a njegovo sprovođenje je otpočelo 11. decembra 2017. godine. Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije, u okviru Godišnjeg akcijskog programa IPA-e za 2014. godinu. Vrijednost ugovora je 356.895,00 €, od kojih je doprinos Evropske unije 303.360,75 € (85%), dok je nacionalno učešće 53.534,25 € (15%).

Danijela Kapa ispred Direktorata za međunarodnu saradnju i EU fondove kao Projektno implementacione  jedinice za projekte koji se finansiraju iz IPA fondova, istakla je zadovoljstvo zbog uspješne realizacije projekta koji se zvanično završava 11.marta 2019. godine i posvećenošću svih aktera koji su doprinijeli realizaciji projekta.

Uprava za saobraćaj kao krajnji korisnik realizacijom projekta u značajnoj mjeri će unaprijediti poslove upravljanja , razvoja,  izgradnje, rekonstrukcije , održavanja i zaštite državnih puteva. Projektom su prikupljeni  i obrađeni podaci u ukupnoj dužini od 1783 km magistralnih i regionalnih puteva i na taj način uspostavljen kompjuterizovan sistem upravljanja mrežom državnih puteva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com