Han: Orav će u moje ime razgovarati sa organizatorima protesta - Volim Podgoricu

Han: Orav će u moje ime razgovarati sa organizatorima protesta 

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han kazao je da Crna Gora “ima jasnu perspektivu ka EU”.

“Bojkot parlamenta nije evropski način rješavanja problema”, poručio je Han.

Dodao je da debata mora da se odvija u Parlamentu.

Komesar je kazao da su ga organizatori protesta kontaktirali da se sastanu.

Objasnio je da da to nije moguće zbog odlaska i da je će zamolio šefa Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori Aiva Orava da se u njegovo ime sastane sa njima.

Han je kazao i da budno prati situaciju u oblasti slobode medija.

“Zabrinut sam zbog pritiska na Javnog emitera, zbog napade na novinare, te sajber napade”, rekao je Han.

Odgovarajući na pitanje da li ima dvostruke aršine kad je riječ o napadima na medije Han je rekao da “svi imaju odgovornost”, te da bi svi trebalo da se uzdrže od napada.

“Govorim o fizičkim napadima. Ako govorimo o političkoj debati, to je nešto što svi moramo prihvatiti. Očekujem poštovanje između uključenih strana i institucija. Mislim da možete razmjenjivati mišljenja na jedan ili na drugi način. Ono što ja želim je da se uspostavlja komunikacija čak i ako imate različita stanovišta. Potrebno je više međusobnog poštovanja”, rekao je Han.

1 komentar

  1. Locate which will article writing is not actually valued at the time period, you might recognise that discovering them free of charge is really a lot a great deal more an individual’s idea! Precisely why craft content articles together with throw away your time and energy when you are able become terrific content absolutely free! A lot of people discover utilizing just a dash of effort paid out diving the web page and looking at what’s going on they is able to leave and reveal a whole lot of function done with the particular means available.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com