MARKOVIĆ O SAVEZU PROTIV SRBIJE: Evo šta je poručio crnogorski premijer! - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ O SAVEZU PROTIV SRBIJE: Evo šta je poručio crnogorski premijer!

Premijer Crne Gore Duško Marković nazvao je danas poziv predsjednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija na stvaranje saveza protiv Srbije besmislenim i dodao da takva ideja ne može biti prihvaćena u Crnoj Gori.

Predsjednik opozicione DPK i predsjednik parlamenta Kosova Kadri Veselji kaže da se nada da više nema potrebe za ratom na Kosovu, ali je, dodaje, “lično spreman da se suoči sa Srbijom”. Pozvao je Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO-a, da se svi “okupe protiv Srbije”.

Komentarišući Veseljijev poziv da se Sjeverna Makedonija i Crna Gora kao zemlje, koje teže, odnosno jesu članice NATO, “okupe protiv Srbije”, Marković je novinarima u Podogrici na pres konferenciji sa evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom kazao da tako nešto u Crnoj Gori ne može da bude prihvaćeno.

rna Gora nikada nije bila ni sa kim u savezu protiv nekoga, dakle ni protiv Srbije. Ne razumijem takvu poruku. Ona ne može biti prihvaćena u Crnoj Gori i sa stanovišta Crne Gore ona je besmislena”, rekao je Marković.

Han je povodom izjave Kadrija Veseljija rekao da prvi put čuje za takav poziv i podsjetio na više puta dato obećanje država Zapadnog Balkana da jedna drugoj ne otežavaju evropske aspiracije već da se međusobno podržavaju na tom putu.

Johanes HanHan

Po njegovim riječima sve države regiona treba da se pridržavaju toga a pogotovu najviši državni zvaničnici.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com