,,Nije mi poznato da je Žugić vršio pritisak na Irenu Radović” - Volim Podgoricu

,,Nije mi poznato da je Žugić vršio pritisak na Irenu Radović”

Viceguverner Centralne banke Crne Gore (CBCG) Miordrag Radonjić kazao je danas da mu nije poznato da je guverner CBCG Radoje Žugić ili bilo ko drugi vršio pritisak na bivšu viceguvernerku Irenu Radović dok je obavljala tu funkciju da vrši selektivnu kontrolu banaka i da smijeni nekog od direktora banaka.

Radonjić je to izjavio u Osnovnom sudu gdje je u toku nastavak suđenje po tužbi za mobing koju je Radovićeva podnijela protiv Žugića i CBCG.

Radović je ranije tužila Skupštinu Crne Gore koja ju je smijenila sa mjesta viceguvernerke na predlog Savjeta CBCG i guvernera Radoja Žugića.

“Nije mi poznato ni da je neka od nadležnosti za superviziju banaka prešla na drugog viceguvernera, odnosno,da joj se neko miješao u nadležnosti”, rekao je Radonjić.

Radonjić je izjavio da mu nije poznato da je Žugić, viceguverneri ili neko od ostalih nekulturno ponašao prema Radovićevoj, da je kritikovao njene profesionalne sposobnosti, niti da je Centralnom bankom kružio papir koji je dovodio u pitanje njenu moralnost.

“Nijesu mi poznati motivi guvernera da on preuzme funkciju kontrole banaka i da se u tom dijelu rukovodio kvalitetom rada Radovićeve. Kad joj je nakon toga dodijeljeno rukovođenje Sektorom za kontrolu pružanja finansijskih usluga sa velikim negodovanjem je to prihvatila.Tada nije pominjala da je prethodno bila žrtva mobinga i da je diskriminisana”, rekao je Radonjic.

On je dodao da mu nijesu poznati ni motivi Žugića da Radovićevoj kasnije oduzme i nadležnosti rukovođenja Sektorom za pružanje finansijskih usluga, kao i da Žugić sa njim o tome nije razgovarao.

Radovićevoj je krajem decembra 2017. oduzeta kontrola banaka, a u martu 2018. i rukovođenje Sektrom za pružanje finansijskih usluga.

Radonjić je kazao da je negodovala i zbog oduzimanja i druge funkcije, ali da je nakon toga učestovala u radu Savjeta CBCG.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com