NASTAVAK SUĐENJA ZA „DRŽAVNI UDAR” : Traže da svjedoči mitropolit - Volim Podgoricu

NASTAVAK SUĐENJA ZA „DRŽAVNI UDAR” : Traže da svjedoči mitropolit

U nastavku suđenja optuženima za pripremanje terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, stranke su u dopuni dokaznog postupka iznijele nove predloge, o kojima će sud naknadno odlučiti.

Na početku jučerašnjeg suđenja, sudija Suzana Mugoša je pročitala odluku vijeća kojom se odbija predlog optuženog Nemanje Ristića da se advokat Mladen Dubak razriješi složbene dužnosti branioca. Razlog je taj što je Dubak postavljen po odluci predsjednika suda, a ne po izboru okrivljenog.

Dubak je saopštio da od ovoga trenutka neko drugi treba da brine o njegovoj bezbjednosti jer se ne osjeća sigurno.

Advokat Miroje Jovanović predložio je da se saslušaju Goran DanilovićMilivoje Katnić Dragan Radonjić. Odbrana je predložila i saslušanje Milice Pejanović ĐurišićRanka Krivokapića Dobrila Dedejića.

Specijalni tužilac Saša Čađenović usprotivio se predlogu za saslušanje Dalibora Kneževića i supruge Mirka Velimirovića. On se protivi i predlogu za saslušanje Katnića, Pejanović Đurišić i Krivokapića, dok predlog odbrane da se saslušaju Budimir Aleksić i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ostavio sudu na ocjenu.

Suđenje će biti nastavljeno 25.februara.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com