PODGORICA: Pogledajte kakav je haos napravilo nevrijeme u glavnom gradu (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pogledajte kakav je haos napravilo nevrijeme u glavnom gradu (FOTO)

Ekipe gradskih preduzeća i nadležne gradske službe, na terenu su od ponoći i intenzivno rade na otklanjanju posljedica nevremena prouzrokovanih jakim vjetrom koji je u kasnim večernjim satima zadesio Podgoricu. Stoga su svi raspoloživi kapaciteti stavljeni u funkciju Operativnog štaba za vanredne situacije Glavnog grada koji koordinira planom aktivnosti i mjerama koje se kontinuirano sprovode kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju. U svim djelovima grada intenzivno se radi na sanaciji nastalih šteta i ublažavanju posljedica nevremena, čemu su posebno doprinijele i preventivne mejre koje su gradske službe i društva preuzele u susret nevremenu.

Jak vjertar je najviše problema i štete izazvao lomljenjem grana, čak i čitavih stabla, pa su ekipe gradskog Zelenila posjekle i uklonile polomljena stabla i grane na Bulevaru Mihaila, Rovačkoj ulici, na Marezi, Ulici SKOJ-a, Ulici Španskih boraca, Bracana Bracanovića, Bulevaru Svetog Petra, na putu Radomira Ivanovića, u Bloku V, Ulici Blaža Jovanovića, Bulevaru Revolucije, Moskovskoj ulici, Ulici Slobode, na Bulevaru Serdara Jola Piletića, a dežurne ekipe su konstantno  na terenu i nastaviće sa aktivnostima  na uklanjanju  polomljenih grana i stabala kako bi omogućile redovno i nesmetano funkcionisanje u gradu. Takođe, ekipe gradskog preduzeća Ćistoća preduzimaju sve aktivnosti kako bi očistili gradske saobraćajnice i ulice od posljedica nevremena.

Nevrijeme je prouzrokovalo i štete na javnoj rasvjeti, bilbordima i semaforskoj signalizaciji na čijoj se sanaciji takođe intenzivno radi.

Zbog toga posebno apelujemo da tokom nevremena građani izbjegavaju parkiraje automobila pored stabala drveća i stubova javne rasvjete, kako bi se izbjegle sve eventualne negativne posljedice, kao i kretanje pješaka parkovskim površinama, ispod drvoreda i sl. u cilju njihove veće sigurnosti i bezbjednosti.

2 komentara

  1. Following talking for some time along with observing eath other, it could be normal to fulfill. It could be some sort of fairly trifling romance if two of you will be content with possibly be permanently simply just talking. Both equally persons may just be really searching for anyone in order to speak to.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com