“Putuj vječno ratniče, poruka bombom ti je bila važnija od života”: Neobična i jedna jedina čitulja Podgoričaninu, koji se ubio zbog crnogorskog ulaska u NATO (FOTO) - Volim Podgoricu

“Putuj vječno ratniče, poruka bombom ti je bila važnija od života”: Neobična i jedna jedina čitulja Podgoričaninu, koji se ubio zbog crnogorskog ulaska u NATO (FOTO)

Dalibor Jauković, nekada ponosni pripadnik Vojske Jugoslavije, koji se borio na Kosovu i Metohiji ponovo je uzeo oružje u ruke, ali ovoga puta da bi presudio sebi.

NATO ga nije ubio u borbama na Kosovu, ali on je zbog NATO sada raznio sebe. Nije mogao da preboli to što se Crna Gora učlanila u alijansku protiv koje se 1999. godine borio. Nakon napada na ambasadu SAD u Podgorici sebi je oduzeo život.

Foto: Facebook

Sahranjen je u petak u selu Pridvorica kod Šavnika. A jedinu čitulju u novinama dalo mu je Udruženje boraca ratova od 1990. godine Crne Gore.

Njihove riječi bole, ali i opominju.

“Na ratištu si bio sa 22 godine. Tamo gdje su razarale NATO bombe i stajao dah od opasnosti i prizora raskomadanih ljudskih tijela. I bio si junak sa visokim odlikovanjem Otadžbine. U porodici i društvu bio si miljenik, čovjek bez fleke u svom životu koji si prekratio uz izvinjenje svima koje si tim činom povrijedio. Povrijedio si mnoge prijatelje, Dalibore, a najviše svoju majku i brata. Nećemo te zaboraviti i insistiraćemo da se društvo suoči sa onim što je dovelo do toga da ti je poruka bombom bila važnija od života. Putuj u vječno, ratniče. Neka ti Bog podari milost i mir koji ti je oduzet na Zemlji.”

Foto: Facebook

Njegov brat Dejan ostao je zavijen u crno. Kada su ga novinari upitali za komentar, bio je kratak, ali jasan: Dalibor se ubio zbog NATO.

– Nismo se nadali da će ovako nešto učiniti. U životu nikome nismo problem napravili. Bio je ponosan što je kao vojnik Vojske Jugoslavije učestvovao u ratu protiv NATO na Kosovu. Nije mogao da preboli što je Crna Gora postala članica Alijanse – ispričao je Dejan medijima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com