Ovo su unosni poslovi budućnosti - Volim Podgoricu

Ovo su unosni poslovi budućnosti

Naime, to su nazivi profesija koje će biti veoma tražene u budućnosti.

I to ne tako dalekoj, ako je suditi po tvrdnjama dobrih poznavalaca tehnološkog razvoja. Oni, naime, smatraju da je već započeo proces nastanka najmanje pet novih profesija koje će u budućnosti biti veoma tražene.

– Urbani poljoprivrednik – To je nova vrsta stanovnika velikih gradova koji se uz pomoć moderne tehnologije bave uzgojem poljoprivrednih proizvoda u urbanom okruženju, na zidovima i krovovima oblakodera od čelika i stakla, ili duboko pod zemljom u betonskim bunkerima. 

– Upravljač bespilotne letelice – Prema procenama stručnjaka Američke federalne vazduhoplovne agencije, do 2018. godine svetskim nebom će patrolirati čak 30.000 ovakvih letelica, a to znači da će biti mnogo posla za one koji umeju njima da upravljaju. 

– Dizajner otpada – U razvijenim zemljama recikliranje otpada je odavno unosan posao. Ali, stručnjaci smatraju da će se do 2030. godine razviti i proizvodnja ukrasnih predmeta i odeće od recikliranog materijala, pa budući dizajneri ne treba da brinu. 

– Arhitekta i pejzažista virtuelne stvarnosti – Ko kaže da virtuelne naočari Oculus Rift treba da služe samo za igranje igrica? Arhitekta Džon Bručud koristi ih u izradi realističnih 3D crteža kada radi na restauriranju oštećenih zidnih ukrasa. On smatra da će ova i slične nove tehnologije pomeriti granice arhitekture i omogućiti njegovim kolegama da kreiraju veštačke pejzaže u kojima ćemo u bliskoj budućnosti moći da uživamo ne ustajući iz udobne fotelje u našem domu.

(B92)

1 komentar

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox now if a comment is added I get four emails sticking with the same comment. Is there however you can eliminate me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com