Nole u nedjelju brani titulu! - Volim Podgoricu

Nole u nedjelju brani titulu!

Novak Đoković će u nedelju u londonskoj O2 areni braniti titulu na Završnom turniru Mestersu serije. Protivnik će mu biti Švajcarac – Rodžer Federer ili Stanislas Vavrinka.

Najbolji teniser svijeta poslije sat i po borbe bio je bolji od Kei Nišikorija, petog igrača na ATP listi. Odigrao dva perfektna seta i jedan koji će što prije zaboraviti – 6:1, 3:6 i 6:0.

Đoković je izgubio prvi set posle 17 dobijenih. 

Samo 23 minuta bila su dovoljna Noletu da povede sa 1:0. Japanac je bio potpuno razbijen, a tome u prilog ide i podatak da je Nišikori osvojio samo dva poena na servis Đokovića. 

Prvi reket svijeta brejkom je otvorio drugi set, ali su onda kola krenula nizbrdo. Japanski teniser je počeo da igra mnogo bolje, da lakše osvaja poene i da prilično muči Noleta. Konačno, uspio je da osvoji drugi set, što se u ovom trenutku protiv Srbina može smatrati uspjehom.

Đoković je morao da igra odlučujući treći set i odigrao ga je maestralno. Riješio ga je maksimalni rezultatom 6:0 i apsolutno zasluženo izborio novo finale, četvrto u karijeri. 

U prethodna tri zabilježio je isto toliko pobjeda. Prošle godine “pao” je Rafale Nadal (2:0), godinu dana ranije Rodžer Federer (2:0), a 2008. Nikolaj Davidenko (2:0).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com