Naslijedili zgradu i u njoj našli nešto neočekivano! - Volim Podgoricu

Naslijedili zgradu i u njoj našli nešto neočekivano!

Jedna porodica iz SAD-a nedavno je naslijedila staru zgradu od svoje babe i dede. Ono što su našli u podrumu, ostavilo ih je bez teksta.

Jedan član porodice postavio je na društvenoj mreži Redit fotografije iz ove podruma ove prodavnice gdje su pronašli izuzetno reijtku i vrijednu kolekciju starinskih cipela.

Sva obuća je nenošena i neoštećena, osim što po kutijama leži višedecenijska prašina. A u kolekciji se moglo naći i muškh i ženskih cipela koje su stare i više od 50 godina.

Ispostavilo se da je zgrada bila prodavnica obuće od 1940. do 1960. godine, ali su njena vrata bila zatvorena decenijama. Prodavnica je zatvorena kada se njihova baka razboljela, pa je porodica bila prezauzeta da bi nastavila brigu o njoj. Zato su odlučili da je zatvore.

“Nemam pojma koliko je bio unosan ovaj biznis, možda je to bio i razlog zašto su je zatvorili. Moji baba i deda su bili poznati po sakupljanju raznih stvari. Vjerovatno je to išlo uz mentalitet tog vremena. Sigurno su mislili da će te cipele vrijedjeti mnogo jednog dana” napisao je korisnik koji je i postavio ove fotografije na Redit-u. 

2 komentara

  1. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely will i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you might have hit the nail about the head. Your idea is outstanding; the problem is something that too few folks are speaking intelligently about. I am very happy i came across this around my look for something in regards to this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com