Home / NOVOSTI / Zanimljivosti / Kralj koji vlada narodom na daljinu preko Skypa

Kralj koji vlada narodom na daljinu preko Skypa

Čudan naslov zar ne? Ipak i tako nešto postoji na ovom svijetu. Kralj Togbe Ngorifija Kosi Bansah svojim narodom, jednim plemenom u Gani, vlada na na jedan krajnje neobičan način – na daljinu i to preko Skypa, i uz pomoć telefona, putem mejlova.

Ova “Kralj na daljinu” upravlja područjem u jugoistočnom dijelu zemlje, u kojem živi preko 200.000 ljudi. U regionu Volta ima 25 različitih distrikta, Togbe vlada u distriktu po imenu Hohoe.

Togbe je neplanirano postao kralj, jer su njegovi otac i brat ljevoruki, što se u Gani smatra nečistim. “Digitalni kralj na daljinu” Togbe Ngorifija Kosi Bansah ima 66 godina, rođen je u Gani, a trenutno živi u Njemačkoj, sa svojom suprugom Gabrijelom Bansah.

On nekoliko puta godišnje posjeti pleme kojim vlada, a pored toga, svake noći određen broj sati provede na Skajpu, gdje diskutuje o plemenskoj politici sa svojim saradnicima. 

Ceremonija krunisanja digitalnog kralja obavljena je pre 22 godine, ali njegov životni stil se od tada ni malo nije promijenio. On je ostao u Njemačkoj, u regiji Rejnland Falc.

Togbe se u Njemačkoj bavi muzikom, a učestvuje i u humanitarnim projektima
Neobičan vladar se u Njemačku zaljubio još 1970. godine, kada je u ovoj zemlji studirao mehaniku.

Togbe je veoma popularan u svojoj lokalnoj zajednici. On je zabavljač i muzičar i učestvuje u humanitarnim projektima. Pokrenuo i humanitarni fond za pomoć narodu svoje zemlje.

Čak ni Kralj nije pošteđen pljačke tako je Togbe nedavno je bio žrtva, lopovi su mu, ukrali skoro sva kraljevska obeležja,četiri krune, kao i zlatne stolice iz njegovog doma u Ludvigshafenu. Ukradeni predmeti se ne mogu zamijeniti jer su stari nekoliko stotina godina. Njihova vrijednost procijenjena je na oko 20 hiljada eura.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com