Kralj koji vlada narodom na daljinu preko Skypa - Volim Podgoricu

Kralj koji vlada narodom na daljinu preko Skypa

Čudan naslov zar ne? Ipak i tako nešto postoji na ovom svijetu. Kralj Togbe Ngorifija Kosi Bansah svojim narodom, jednim plemenom u Gani, vlada na na jedan krajnje neobičan način – na daljinu i to preko Skypa, i uz pomoć telefona, putem mejlova.

Ova “Kralj na daljinu” upravlja područjem u jugoistočnom dijelu zemlje, u kojem živi preko 200.000 ljudi. U regionu Volta ima 25 različitih distrikta, Togbe vlada u distriktu po imenu Hohoe.

Togbe je neplanirano postao kralj, jer su njegovi otac i brat ljevoruki, što se u Gani smatra nečistim. “Digitalni kralj na daljinu” Togbe Ngorifija Kosi Bansah ima 66 godina, rođen je u Gani, a trenutno živi u Njemačkoj, sa svojom suprugom Gabrijelom Bansah.

On nekoliko puta godišnje posjeti pleme kojim vlada, a pored toga, svake noći određen broj sati provede na Skajpu, gdje diskutuje o plemenskoj politici sa svojim saradnicima. 

Ceremonija krunisanja digitalnog kralja obavljena je pre 22 godine, ali njegov životni stil se od tada ni malo nije promijenio. On je ostao u Njemačkoj, u regiji Rejnland Falc.

Togbe se u Njemačkoj bavi muzikom, a učestvuje i u humanitarnim projektima
Neobičan vladar se u Njemačku zaljubio još 1970. godine, kada je u ovoj zemlji studirao mehaniku.

Togbe je veoma popularan u svojoj lokalnoj zajednici. On je zabavljač i muzičar i učestvuje u humanitarnim projektima. Pokrenuo i humanitarni fond za pomoć narodu svoje zemlje.

Čak ni Kralj nije pošteđen pljačke tako je Togbe nedavno je bio žrtva, lopovi su mu, ukrali skoro sva kraljevska obeležja,četiri krune, kao i zlatne stolice iz njegovog doma u Ludvigshafenu. Ukradeni predmeti se ne mogu zamijeniti jer su stari nekoliko stotina godina. Njihova vrijednost procijenjena je na oko 20 hiljada eura.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com