“Komad” na sceni Dodesta - Volim Podgoricu

“Komad” na sceni Dodesta

Predstava “Komad”, koju je podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, biće premijerno izvedena sjutra u 20 sati, u okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS) na sceni Dodest KIC-a “Budo Tomović”.

 

U predstavi igraju Žana Gardašević Bulatović, Jelena Nenezić Rakočević i Ivona Čović Jaćimović.  

Predstavu „Komad“ je napisao Stefan Bošković , a režirao Mirko Radonjić. Njih tri igraju tri glumice koje se bore da unaprijede svoja prava, kao žene i kao umjetnice, i istrajavaju u toj borbi sa sve većim žarom i na profesionalnom i na privatnom planu.

“U cilju afirmacije žene, a u okviru Kampanje ‘16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici’, Ministarstvo je pružilo podršku ženama, umjetnicama, glumicama koje kroz pozorišni komad govore o sudbinama žena danas, pričajući priču o tri glumice na čitajućoj probi čiji su životi posmatrani kroz tri perspektive”, saopšteno je iz tog resora.

Novim, savremenim, domaćim tekstom prevedenim u scenski izraz namjera je bila da se i pozorište aktivnije uključi u podršku i borbu žena za ravnopravnost i njihov bolji status u društvu i na taj način pomogne u podizanju svijesti društva o ulozi i problemima žena u savremenom dobu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com