Za projekte manjina 727.000 eura - Volim Podgoricu

Za projekte manjina 727.000 eura

Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava prošle godine je raspodijelio 727,5 hiljada eura za projekte očuvanja i razvoja nacionalne i etničke posebnosti, unapređenja kulturog identiteta i baštine i razvoja jezičkog identiteta.

Projekti se odnose i na unapređenje vjerskog identiteta manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori i zaštiti i unapređivanu manjinskih prava.

Prosječan iznos finansijske podršake Fonda po projektu u 2013.godini bio je 5,16 hiljada eura. Stručna služba Fonda vrši monitoring i evaluaciju realizacije projekata koje je on finansirao ill sufinansirao, praćenje dinamike realizacije i trošenja sredstava i izvještavanje o eventualnom nenamjenskom iii neracionalnom trošenju sredstava.

“Fond je obavezao korisnike da Stručnoj službi dostavljaju izvještaje o realizaciji projekata, koji su potkrijepljeni finansijskom dokumentacijom, kojom se dokazuje opravdanost trošenja sredstava”, kaže se u Izvještaju.

Fond je obavezao korisnike sredstava i da obavještavaju Stručnu službu Fonda o datumima i mjestima održavanja manifestacija u okviru realizacije projekata.

(RTCG)

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to seek out somebody by original applying for grants this subject. realy thanks for starting this up. this amazing site are some things that is required over the internet, an individual after a little originality. valuable job for bringing something new towards net!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com