Abazović: Vrijeme je da vidimo ko su spavači u opoziciji - Volim Podgoricu

Abazović: Vrijeme je da vidimo ko su spavači u opoziciji

Crnogorskoj opoziciji treba restrukturiranje, i tek nakon što se ono desi u svim subjektima, ostaće prostor za njeno sinhronizovano djelovanje, smatra nezavisni poslanik, Dritan Abazović.

On je agenciji Mina, na pitanje da li “usitnjavanje” opozicije najviše ide na ruku vladajućoj koaliciji, rekao da to izgleda tako ali se, kako je naveo, to moralo i trebalo desiti.

“Razmagljivanje opozicione scene je dobro, i ono je predusluv bilo kakve buduće opozicione solidarnosti. Opoziciji treba restruktuiranje i tek nakon što se ono desi u svim subjektima, ostaće prostor za njeno sinhronizovano djelovanje”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, zvuči paradoksalno, ali je na neki način dobro što se desilo, što se dešava i što će se desiti.

“Sada je samo važno imati dovoljno političke pameti da se stvari postave na svoje mjesto i krene dalje sa čvršćih pozicija nego ranije. Vrijeme je da konačno vidimo ko su pravi opozicionari, a ko spavači”, smatra Abazović.

Crnogorsko društvo nije sklono promjenama

On je kazao da na crnogorskoj političkoj sceni ima prostora za nove opozicione subjekte, samo je pitanje koliki je njihov kapacitet da ga ispune.

“Nezadovoljstvo kod građana permanentno postoji, a samim tim i potreba za nečim novim uvijek biva izražena. Međutim, nije dovoljno imati samo novi proizvod na političkoj sceni, toga smo se u Crnoj Gori nagledali. Moramo građanima ponuditi novi kvalitet”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, crnogorsko društvo nije sklono promjenama.

Upitan kakva su njegova očekivanja od građanskog pokreta, čije je formiranje u toku, s obzirom na razočaravajuće iskustvo iz prethodne partije u čijem je osnivanju učestvovao, on je rekao da je sa puno entuzijazma i elana pristupio novom projektu.

“Ne osjećam više nikakvo razočarenje, niti ne razmišljam o onome što jebilo. Naprotiv, imam vrlo pozitivan naboj i srećan sam što ponovo učestvujem u stvaranju nečega značjanog za demokratizaciju Crne Gore”, pojasnio je Abazović.

On je dodao da uživam u pronalaženju novih izazova, druženju i povezivanju sa ljudima koje cijeni i od kojih se, kako je naveo, može naučiti mnogo toga.

“Do sada je sve išlo iznad mojih očekivanja. Politici pristupam krajnje relano, a to znači da Crna Gora mora preboljeti sve svoje porođajne muke demokratije. Naše vrijeme tek dolazi”, kazao je Abazović.

Cilj im je, kako je naveo, da bez žurbe stvore politički kapital za budućnost Crne Gore.

“Predani smo povezivanju mladih i iskusnih ličnosti koje nešto znače u ovom društvu. Ponekad, možda, nijesmo ni svjesni koliko značajnu stvar radimo, bez obzira na konačan ishod ovog projekta. Dok god makar ijedan čovjek bude bio spreman da se bori za osvajanje slobode, za Crnu Goru ima nade. Do sad nijesmo naišli na zatvorena vrata, a javnost će brzo saznati ko je sve spreman da kroz građanski pokret mijenja Crnu Goru na bolje”, kazao je Abazović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com