Glavni grad i poslodavci zajedno za razvoj Podgorice - Volim Podgoricu

Glavni grad i poslodavci zajedno za razvoj Podgorice

Gradonačelnik Podgorice Salvoljub Stijepović i predsjednik Unije poslodavaca Predrag Mitrović dogovorili su na sastanku prije nekoliko dana formiranje posebnog radnog tijela, sastavljenog od predstavnika glavnog grada i Unije poslodavaca, koje će u narednom periodu operativno raditi na sprovođenju zajedničkih ideja i planova.

Ovo radno tijelo će, između ostalog, inicirati i pratiti aktivnosti na unapređenju poslovnog ambijenta i stvaranju neophodnih pretpostavki za dalji razvoj biznisa u Glavnom gradu.  

Kako je za Volim Podgoricu kazao Mitrović, na sastanku je analizirana trenutna situacija na polju preduzetništva u glavnom gradu.

– Saglasili smo se da je podsticanje preduzetništva i kreiranje što povoljnijeg ambijenta za investiranje od ključne važnosti za otvaranje novih radnih mjesta što je od posebne važnosti za ekonomski napredak Podgorice i cjelokupne privrede naše države, kaže Mitrović. 

Iz Glavnog grada je saopšteno da je gradonačelnik Stijepović izrazio je uvjerenje da će se glavni grad partnerski i odgovorno odnijeti prema zahtjevima Unije poslodavaca kako bi se uklonile postojeće biznis bariijere iz nadležnosti lokalne samouprave koje trenutno opterećuju razvoj preduzetništva u Podgorici. On je ocijenio da će na tom putu biti  neophodna i podrška Vlade, uzimajući u obzir pozitivne propise koji se usvajaju na državnom nivou u toj oblasti.

 

Predsjednik UPCG Predrag Mitrović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa upravom glavnog grada, konstatujući da očekuje otvoren i konstruktivnan dijalog oba partnera koji će u narednom periodu rezultirati konkretizacijom dogovorenih zajedničkih aktivnosti.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com