Kozmetika koju treba držati u frižideru - Volim Podgoricu

Kozmetika koju treba držati u frižideru

1. Prirodna kozmetika
Većina proizvoda danas sadrži konzervanse koji sprečavaju razvoj bakterija bez da se proizvod mora držati u frižideru. Međutim, organsku ili prirodnu kozmetiku koja nema konzervansa od prvog otvaranja trebalo bi da držite u frižideru.

2. Krema za oči
Hladna krema za oči suziće krve sudove zbog čega će se dotok tečnosti u mekano tkivo smanjiti, što znači da će krema uspješno riješiti natečenost očiju i podočnjake. Hladnoća takođe pospješuje i limfnu drenažu.

3. Maska za lice
Maske za lice u gelu koje se koriste za hidrataciju i ublažavanje crvenila najbolje je držati u frižideru. Rashlađena maska suziće kapilare i smanjiti crvenilo.

4. Proizvodi s određenim aktivnim sastojcima
Nakon što ih otvorite, proizvode koji sadrže retinol, vitamin C, peptide i hidrokinon držite na hladnoj temperaturi jer će se tako sačuvati čistoća i djelotvornost tih aktivnih sastojaka.

5. Proizvodi s metalnim aplikatorom
Neki beauty proizvodi imaju metalne aplikatore koji kada su rashlađeni poboljšavaju tretman. Primjera radi, gel za oči s metalnim roll-on aplikatorom.

6. Olovka za oči
Pre nego je zarežete, držite olovku za oči deset minuta u frižideru kako biste dobili super precizno našiljen vrh olovke. Ako vam se jako žuri stavite olovku na par minuta u zamrzivač da se brže ohladi.

7. Ruž i balzam za usne
Pohranjeni u frižideru, ruž i balzam za usne zadržaće oblik i neće se otopiti. Dogodi li vam se da ostavite ruž na radijatoru ili negdje drugdje na visokoj temperaturi te se otopi, stavite ga u frižider i za sat vremena će se stisnuti.

(Prva Teen)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com