Mugi pod lupom - Volim Podgoricu

Mugi pod lupom

Predlog o formiranju komisije, koja bi trebalo da preispita ugovore i poslove koje je administracija bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše sklopila u prethodnom periodu, najvjerovatnije će se naći pred odbornicima Skupštine Glavnog grada na sjednici pred Novu godinu. 

Predsjednik lokalnog parlamenta i podgoričkog SDP-a Đorđije Suhih kazao je “Vijestima” da se o tom pitanju ovih dana dogovaraju sa koalicionim partnerom (DPS), istakavši da je ranije planirano da se Komisija formira do Nove godine. 

Suhih je kazao da je rano da se predlog o formiranju Komisije nađe na zasjedanju Skupštine, zakazanom za 9. decembar, s obzirom da je već određen dnevni red, ali da će o tome, ipak, razgovarati sa šefovima odborničkih klubova. 

“Komisija bi predstavljala neku vrstu unutrašnje kontrole i ispitala bi sve ono što je okupiralo pažnju javnosti. To se odnosi i na slučaj Carine i prenosa vlasništva nad zemljištem KAP-u,  čije ispitivanje je SDP i ranije potencirao”, kazao je Suhih. 

Osnivanje Komisije je  predviđeno i koalicionim sporazumom između SDP i DPS o formiranju vlasti u Podgorici. 

Suhih je naglasio da ne žele ništa da prejudiciraju, već da nakon kontrole, objasne javnosti kakvo je stanje. 

“Mugoša je rekao da ima papire za sve… Možda je on i najzainteresovaniji da se to sve preispita i jednom zaključi. Mislimo da time postižemo transparentnost u radu, na čemu ćemo insistirati i u budućnosti”, kazao je Suhih. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com