Nijesam htio da bijem Ranka - Volim Podgoricu

Nijesam htio da bijem Ranka

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem nije imao oštru polemiku i da nije htio da ga bije. Povodom teksta u listu Informer u kojem je navedeno da je Vujanović htio fizički da napadne predsjednika parlamenta na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost, predsjednik Crne Gore je prokomentarisao da se nasmijao na te navode i da je polemika sa Krivokapićem bila oštra ali u granicama korektne.

– Nakon što sam pročitao nalsovnicu Informera grohotno sam se nasmijao ali čini mi se da treba reći ono što je tačno i ono što nije tačno. Nije tačno da samo ja i predsjednik parlamenta imali oštru polemiku na sjednici Savjeta za bezbjednost i da je ona bila na temu Jugopetrola. Takođe nije tačno da sam htio da bijem predsjedika parlameta jer nikoga nikad u životu nijesam htio da bijem. Tačno je da smo imali polemiku koja je bila oštra ali u granici korektne, kakva je primjerena predsjedniku države i parlameta – rekao je Vujanović nakon današnjeg obilježvanja Dana opštine Danilovgrad.

Predsjednik je napomenuo da su tu polemiku imali na sastanku DPS-SDP na kojem su se razmatrali razvojni projekti značajni za budućnost Crne Gore.

– Predsjednik parlmeta i ja smo imali različit doživljaj kada je u pitanju privatizacija Kraljičine plaže na Dubovici  i u jednom dijelu oko Aman Risorta. Znaju građani da se ja i predsjednik parlamenta povodom mnogih pitanja razlikujemo u mišljenju ali vodili smo jednu korektnu i civilizovnu polemiku ali se u toj polemici nijesmo niujednoj pirilici stavili u lični odnos koji bi nekog povijredio – rekao je Vujanović.

Predsjednik  je naglasio da se u ovoj prilici osjetio i lično povrijeđenim jer je Krivokapić u jednoj svojoj izjavi kazao da treba da “položi račune za finansijsku poharu koja je bila u KAP-u”.

– Nikad nisam smatrao da je bilo finasijske pohare u KAP-u. Ja sam ponosan na ono što je urađeno sa KAP-om za vrijeme dok sam bio predsjedik Vlade i svi predsjedici Vlada trebaju da budu ponosni što je KAP sačuvan. Ja sam predsjedniku parlamenta rekao da u svom oponiranju meni, lično ne vrijeđa jer sam smatrao da je takva konstatacija lična uvreda. Na toj liniji smo imali polemiku koja je bila možda malo oštrija ali vrlo korektna i civilizovana. Očekujem da me predsjednik parlameta neće vrijeđati i da je njegova izjva bila eksces – poručio je Vujanović i istakao da  “da niko u Crnoj Gori nema pravo da ga vrijeđa makar on bio i predsjedik parlamenta”.

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com