“Lavice” dobile Slovakinje - Volim Podgoricu

“Lavice” dobile Slovakinje

Crna Gora je mnogo lakše nego što to rezultat govori pobijedila Slovačku 28:24 i zabilježila drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu. “Laviće” demonstrirale silu u prvom dijelu koji su dobile sa 20:10, a kada je početkom nastavka prvak Evrope poveo 23:10, “smanjio je gas” i dopustio Slovačkoj da izbori častan poraz. Ovom pobjedom Crna Gora prošla u drugu fazu.

Slovakinje su se držale do rezultata 4:4, a tri gola je dala Dubajova. Tada su naše počele da stežu odbranu, a krila su igrala praktično bez greške. Ubrzo je bilo 8:5, a nakon mini serije 3:0 (Knežević sa sedmerca i dva gola Mehmedović) bilo je plus šest 12:6.

U finišu poluvremena Crna Gora je još više dodala gas, napravila seriju 7:2 i poluvrijeme zaključila sa ogromnih 10 golova prednosti 20:10! Napad je bio raznovrstan, a odbrana kakva smo navikli od izabranica Dragana Adžića, pa rival jednostavno nije mogao da se odupre našoj selekciji.

Petrović i Knežević (dva gola) na startu nastavka su donijele rekordnih 13 razlike (23:10), a ta razlike je bila nešto kasnije 24:11. Bio je to signal Draganu Adžiću da pruži priliku Đurđini Malović, Đurđini Jauković, Emi Ramusović i odmori najiskusnije igračice. Prvak Evrope je praktično u posljednjih 20 minuta mislio o meču sa Francuskom u petak, a uporne Slovakinje su malo po malo topile razliku.

Treba reći da je Malović je postigla dva gola, a Ramusović jedan gol.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com