Opozicija se ne plaši vanrednih izbora - Volim Podgoricu

Opozicija se ne plaši vanrednih izbora

Raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora bilo bi najbolje rješ0njewe za razrješenje “nesporazuma” između Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, kazao je član Predsjedništva SDP Džavid Šabović. On je reagovao na najavu crnogorskog šefa diplomatije Igora Lukšića, koji je kazao da bi, ukoliko ove dvije partije ne uspiju da postignu dogovor oko određenih investicionih pitanja, bilo bolje ići na vanredne parlamentarne izbore.

– To bih odmah pozdravio i prihvatio. Možemo da se dogovaramo, ali ne samo da budemo tu da aminujemo sve što Demokratska partija socijalista predloči. Zato pozdravljam najavu raspisivanja vanrednih parlamenatrnih izbora i apsolutno smo spremni za to, rekao je Šabović. On je, inače, najveći “opozicionar” u svojoj partiji i bio je protiv novog koalicioniog saveza sa DPS u glavnom gradu, posliije lokalnih izbora. 

– Mislim da je “prijenja” izborima od strane ministra Lukšića, fingiranje i odmjeravanje snaga sa SDP-om, kaže za naš portal Milutin Đukanović iz Demokratskog fronta. Po njegovom mišljenju, ovo je “upozorenje” SDP-u da njihova pozicija u vlasti nije “zakucana”, te da to može da se promijeni.

– Ima i drugih koji su spremni da daju podršku DPS-u u, kazao je Đukanović i dodao da je DF “spreman za izbore”, ukoliko ih bude.  

Prosvjeta SDP-u?

Da dogovor oko rekonstrukcije Vlade ne ide glatko, govori i činjenica da se već mjesec dana kasni sa objavljivanjem dogovora između partija na vlasti. Prema informacijama “Novosti”, DPS je namjerio da Ministarstvo policije podvede ponovo pod svoje okrilje, a za uzvrat bi SDP dobio Ministarstvo prosvjete. Ministarsko mjesto ovdje je upražnjeno, jer je bivši ministar Slavoljub Stijepović, preuzeo dužnost grdonačelnika Glavnog grada.   

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com