Home / NOVOSTI / Zanimljivosti / Doktorka pijana izvela carski rez

Doktorka pijana izvela carski rez

Belgijskom anesteziologu Helgi Voters (45), koja je priznala da je pila votku prije obavljanja carskog reza trudnici koja je nekoliko dana kasnije preminula u Francuskoj, odobrena je danas kaucija i naređeno joj je da se javi u centar za liječenje alkoholizma.

Prema sudskoj odluci, optužena doktorka će morati da plati 50.000 eura, ima zabranu napuštanja zemlje i ne smije da radi.

“To je odluka za žaljenje koja će teško biti prihvaćena”, rekao je advokat porodice preminule žene.

Votersova je u pritvoru bila od 2. oktobra poslije podizanja optužnice za ubistvo iz nehata. Istražne sudije saopštile su da im je ona priznala da je pila votku ali da, kako je rekla, nije bila pijana te da je “funkcionisala sa 70 odsto svog kapaciteta”.

“Votka mi je potrebna da se ne tresem”, rekla im je prilikom istrage Helga Voters.

Ona je 26. septembra dala epidural 28-godišnjoj ženi koja je počela da se porađa i potom otišla da popije “koju čašicu” sa nekim prijateljima. Porođaj, međutim, nije krenuo po planu i trebalo joj je uraditi carski rez. Tim ljekara je pozvao Votersovu koje je stigla i osjećala se na alkohol. Dok je pripremala anesteziju, njeno ponašanje je bilo “čudno”, rekle su njene kolege u sudu.

Stvari su se dramatično brzo odvijale u operacionoj sali; umjesto da cijev za disanje stavi trudnici u dušnik, Votersova je cijev stavila u jednjak.

Hitna služba, kada je stigla, zatekla je pacijentkinju sa srčanim udarom i prisutne medicinare koji nisu ništa preduzeli, prenijela je francuska agencija AFP.

Pacijentkinja je prevezena u bolnicu u grad Po, gdje je preminula četiri dana kasnije, dok je beba preživjela. Dan kasnije, u krvi anesteziologa Helge Voters je pronađeno 2,4 grama alkohola, što je skoro pet puta više od dozvoljene granice u Fancuskoj.

On je priznala da ima “problem s alkoholom”, a u njenom stanu istražitelji su pronašli 17 praznih boca votke.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com