Krivokapić: Postoje skretanja sa puta ka NATO i EU - Volim Podgoricu

Krivokapić: Postoje skretanja sa puta ka NATO i EU

Neka skretanja Crne Gore sa puta za NATO i EU možda postoje, ali još smo na vrijeme da ih ispravimo, rekao je šef Skuštine Ranko Krivokapić.  On je na konferenciji za novinare kazao da nije znao za povlačenje direktora ANB-a Bora Vučinića, ali da je znao za njegovu uspješnu posjetu sjedištu NATO-a i za ocjene koje su izrečene tokom te posjete.  

“Vrlo je važna činjenica da stanje u ANB nije glavna prepreka putu CG u NATO što znači da je Boro obavljao dobar posao, od kada je to bilo prepreka do ovog perioda kada je odlučio da se povuče sa pozicije” rekao je Krivokapić.  Upitan kako komentariše poruke predsjednika Filipa Vujanovića da ga više ne vrijeđa, Krivokapić je rekao da ne zna  da li nekog odgovornost vrijeđa.

“Ja sam ga samo pozvao da ako govorio razvoju objasni njegova činjenja oko KAP-a. Podsjetiću samo na činjenicu da je 2002. izvršen reprogram dugova KAP-a i 100 miliona je bilo u igri, o tome nikakva odluka na vladi nije donešena, predsjednik Vlade bio je Vujanović” rekao je lider SDP-a.

On je, komentarišući poruke iz DPS-a o vanrednim izborima,  kazao da ne postoje nezakoniti poslovi koji mogu da dovedu do razvoja.

 “EK je izdala tri studije koje se bave zahtjevima za zemlje članice i kandidate. SDP je tražio da idemo na renoviranje sporazuma da bi ga prilagodili tim zahtjevima. Ja sam mislio da smo ga dogovorili, jer ga je predsjedništvo usvojilo još 13. novembra, ali nakon put u SAD sam shvatio da otvaramo ekonomska pitanja. Ali kolega Boro Banović  je juče najbolje rekao ne mogu u svim ovim prioritetima dvije plaže biti važnije od puta Crne Gore ka NATO i EU.

Pogotovo ako su pravno sporne,  pogotovo ako smo dogovorili da to ne bude dio sporazuma. Uz činjenicu povlačenja to otvara pitanje. Svaka partija, a mi smo tražili renoviranje, ako ne možemo dobiti garancije za ono što smo obećali građanima onda su izbori solucija. Prioriteti su jasni i ne mogu da se upoređuju sa apartmanima i vilama. Ja svakako i sad ne mislim da se radi o zaokretu, a da neka skretanja postoje i još smo na vrijeme da ih ispravimo” rekao je Krivokapić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com