Pavlović: Istraga oko Stankovića je farsa, Medenicu i Veljovića na poligraf - Volim Podgoricu

Pavlović: Istraga oko Stankovića je farsa, Medenicu i Veljovića na poligraf

 

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović nazvao je farsom istragu oko sumnji u korumpiranost vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, nakon što je iz VDT saopšteno da ne postoji sumnja da je Stanković primao mito, niti da je učinio bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. On je od specijalne tužiteljke zatražio i da poligrafsko ispitivanju podvrgne bivšeg direktora policije Veselina Veljovića i predsjednicu vrhovnog suda Vesnu Medenicu, za koje, kako navodi, smatra da posjeduju relevantne informacije o korumpiranosti Ivie Stankovića.

Specijalna tužiteljka za organizovani kriminal i korupciju Đurđina Ivanović pokrenula je sredinom oktobra istragu povodom sumnji da je Stanković kao sudija primao mito, koje je navodno u jednom predmetu iznosilo 150.000 eura.

Ona je nakon toga pozvala funkcionere SNP Velizara Kaluđerovića i DF Koču Pavlovića, da svjedoče, u svojstvu građana, kako bi tužiteljki prenijeli saznanja koja su javno iznijeli.

Pavlović je u današnjem dopisu specijalnoj tužiteljki Đurđini Ivanović podsjetio Ivanović da je 15. oktobra pismeno odbio da se odazove na poziv za davanje izjave.

“Ne želim da učestvujem u još jednoj predstavi koju već godinama, po uhodanom šablonu, vi i vaše tužilaštvo priređujete crnogorskoj i evropskoj javnosti. Jasno sam predvidio da ćete upriličiti još jednu farsu i iscenirati tobožnju istrage (tzv. izviđaj) oko sumnji u korumpiranost Stankovića. I ‘prorokovao sam’ da će se sve to završiti zaključkom o nedostatku dokaza. Vidimo da se baš tako desilo”, naveo je Pavlović, dodajući da ga raduje što “u toj farsi” nije učestvovao.

Pavlović je u dopisu Ivanović podsjetio na sadržaj pisma koje je poslao specijalnoj tužiteljki sredinom oktobra. On je tada kazao da će tražiti informaciju o konkretnim potezima i saznanjima, u slučaju sudije Ivice Stankovića.

“Predlažem vam da, u cilju istrage, odmah zvanično saslušate Veselina Veljovića, koji je u Skupštini Crne Gore iznosio informacije o korumpiranosti sudije Stankovića, kao i Vesnu Medenicu, koja je pred značajnim brojem svjedoka iznosila konkretne tvrdnje o slučaju korupcije koji je predmet vašeg interesovanja”, napisao je tada Pavlović.

Pavlović je od Ivanović tražio da, nakon završenog izviđaja, bude obaviješten o tome da li su uzete izjave od Medenice i Veljovića.

“Takođe tražim da me obavijestite da li ste, i (ako jeste) na koji način ste testirali istinitost uzetih izjava? Jeste li koristili poligraf? Ovo pitam jer imam dobre razloge da vjerujem da i Veljović i Medenica posjeduju relevantne informacije o korumpiranosti Stankovića. Bar su to tvrdili Veljović i Medenica, o čemu postoje brojni svjedoci. Zato vam sugerišem da, ako već niste, Medenicu i Veljovića obavezno podvrgnete poligrafu, i da od njih još jednom (uz kontrolu poligrafa) uzmete izjave o tim njihovim saznanjima, do kojih su došli na osnovu mjera tajnog nadzora koje su svojevremeno bile uspostavljene nad sudijama Stankovićem i Mandićem”, kazao je Pavlović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com