Ibrica za dušu Podgoričanima - Volim Podgoricu

Ibrica za dušu Podgoričanima

Poznati dubrovački kantautor Ibrica Jusić prirediće sjutra koncert u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ od 20 časova, u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena.

Najpoznatiji šansonjer regiona autor je antologijskih pjesama pjesme poput „Na Stradunu“, „Malena“, „Azra“, „Jubi san vašu ćer“, „Emina“, „Trubač sa Sene“, „Balada iz predgrađa“, „U svakom slučaju te volim“, koje su samo dio bogatog i raznovrsnog repertoara kojim će se predstaviti i podgoričkoj publici.

– Oslanjajući se na elemente francuske šansone, Ibrica Jusić godinama je stvarao prepoznatljiv i jedinstven autorski izraz koji se odlikuje poetikom i intelektom, kao i komponovanjem na stihove poznatih pjesnika. Decenijama je zaštitni znak Dubrovačkih ljetnjih igara, na kojima se redovno pojavljuje kao domaćin ponoćnih koncerata Na skalinama. Od drugog albuma 1975. godine stiče diskografsku slavu širom Jugoslavije, posebno numerama „Mačka“, „Dobro jutro, Margareta“, „Ponoć“, ali i komponovanjem na stihove Viljema Šekspira, Bertolda Brehta, Luke Paljetka, Miroslava Antića. Nastupao je u gotovo svim poznatijim svjetskim dvoranama: od Sidnejske opere, preko Karnegi hola u Njujorku, do Kina teatra u Stokholmu. Prekretnica u njegovom radu bio je album „Ibrica“ iz 1981, urađen u bogatim mediteranskim aranžmanima starijeg brata, maestra Đela Jusića, koji je za  Đela Jusića napisao evergrine poput „Šalom Sara“ – navodi se u najavi ovog događaja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com