MILIĆ: Nakon Vučinića ostavke da podnesu Marković i Đukanović - Volim Podgoricu

MILIĆ: Nakon Vučinića ostavke da podnesu Marković i Đukanović

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da bi nakon povlačenja direktora ANB-a Bora Vučinića ostavke trebalo da podnesu i ministar pravde Duško Marković i premijer Milo Đukanović.

“Ostavke Markovića i Đukanovića bile bi sjajne vijesti, koje bi konačno omogućile demokratizaciju Crne Gore. S obzirom da postoji etički kodeks u Vladi i da bi bilo za očekivati da se on poštuje. Nakon ostavki njihovih najbližih saradnika bilo bi logično imati pomenuti epilog”, rekao je Milić.

On je ocijenio da su ostavke Vučinića i njegovog prethodnika Vladana Jokovića “potvrda da su oni izgubili rat sa onima koji stvarno kontrolišu bezbjednosni sektor u Crnoj Gori”.

“Mi smo jedina zemlja koja nakon 1990. nije otvorila sva dosijea iz socijalističkog perioda, naročito ona iz vojno- obavještajnih službi”, podsjetio je Milić.  

Govoreći o najavljenim nenasilnim antivladinim protestima, Milić je potvrdio da se sastao sa liderom DF-a Miodragom Lekićem, nakon što je SNP od DF-a tražio informacije o ciljevima i načinima organizacije protesta.

“Odmah nakon našeg javnog poziva sastao sam se sa Lekićem. Imali smo otvoren i konstruktivan razgovor kojim sam izuzetno zadovoljan”, kazao je Milić.

On ističe da se tužilaštvo sasvim opravdano smatra najslabijom karikom u sistemu.

“Već je trebalo od novog vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića očekivati jasne i precizne akcije, koje bi rezultirale mjerljivim rezultatima. Predstavnici međunarodne zajednice u Crnoj Gori pozdravili su hrabri i državni potez SNP-a oko glasanja za VDT-a”, naveo je Milić.  

 
 

2 komentara

  1. Nice blog here! Additionally your website loads up very fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your associate link on your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com