Radulović o protestima: Nas bez Rusa pola miliona - Volim Podgoricu

Radulović o protestima: Nas bez Rusa pola miliona

Demokratski Front poslije Nove godine organizovaće opštenarodni mirni protest protiv vlasti, najavio je gostujući u emisiji “Živa istina” autora Darka Šukovića poslanik Demokratskog fronta i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović. Radulović kaže da očekuju da će se okupiti oko 300.000 do 400.000 ljudi.

–  Hoćemo tuču, pravu tuču, demokratsku, crnogorsku, ravnopravnu, hoću da ono što sam 90-tih godina sanjao da pretočimo, hoćemo pravnu državu, održivi razvoj, ja neću Crnu Goru, kao Bugarsku i Rumuniju, ja hoću Crnu Goru koja miriše na Njemačku, Dansku – rekao je Radulović javlja Antena M.

Na potpitanje da li DF poziva na ulične proteste sa sukobima, Radulović odgovara ne.

– Ne, ne mi hoćemo ono što je Gandi uradio, mi želimo ono što je napravljeno na Tajlandu, ono što su napravili Poljaci,ali ako ne bude odgovora na mirne proteste, ako će neko da me zabije u tor, što misli Đukanović, sa svojom zabranom okupljanja, sa svojim Veljovićem, onda i mi imamo petlju – kazao je Radulović.

On kaže da je protiv rumunskog scenarija, ali da ga ne isključuje, jer kaže biće teško iskontolistati 300.000 do 400, 000 ljudi,  koliko očekuju na protestu.

Na pitanje da li je za organizovanje protesta neophodna podrška SNP i Pozitivne, kaže da  će oni koji zaista žele da Crnu Goru mijenjaju doći i dobrodošli su. 

Cilj je, dodaje jasan doći – do slobodnih izbora:

– Nećemo ulicom da osvojimo vlast, nećemo balvanima, hoćemo prelaznu tehničku vladu, a onda poslije dvije, tri godine izbori na svim nivoima – kazao je Radulović.

Poslanik DF-a je siguran da predsjednik države Filip Vujanović neće ispuniti mandat do kraja.

– To mu obećavam skinućemo mu imunitet, biće novi saziv Skupštine, vrhovni državni tužilac Stanković ili neko drugi  će ga poslati na neko mjesto,  moraćemo da izaberemo novog predsjednika – poručio je Radulović.

Jedno od pitanja za Radulovića  bilo je koliko ima istine u pričama da DF treba da se reformiše.

– Nikada nije bilo priče o nečemu  što je jača centralizacija, nikada, nego jača efikasnost, ja sam bio za to, svi smo bili za to – rekao je Radulović.

Govoreći o izborima u Herceg Novom, kazao je da je impulsivno reagovao kada je saznao sa kim će u koaliciju.

– Bacio sam telefon, izvinjavam se zbog moje impulsivnosti mom kolegi Baždaru,  kada mi je rekao sa kim prave koalaciju i ko će je voditi. Odlučili su lokalni funkcioneri, želim im svako dobro, rekao sam im ukoliko naprave beranski scenario, pobijediće, ako ne neka im je Bog upomoć – rekao je Radulović.

Antena M

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com