Kolor bloking: Kako da originalno složite boje - Volim Podgoricu

Kolor bloking: Kako da originalno složite boje

Kolor bloking (kombinovanje kontrastnih boja), podsjeća na modernu umjetnost, ali ne morate biti kreativni genije da bi uspjeli napraviti pravu kombinaciju. Znači, samo hrabro, najvažnije je kako to nosite!

Pronađite pravi komad garderobe

Haljina sa uzorcima boja geometrijskog oblika je pun pogodak i garantuje da će se svi okretati za vama. Akcenat stavite na mali, ali značajan detalj (kao što je crveni pojas na slici) ili se odlučite za neki detalj koji može ići uz sve varijante (narukvica, naušnice, pravougaona torbica).

Trendovska boja

Jedna od trendovskih boja proljeća i ljeta koji su pred nama je narandžasta i sve njene varijante. U kombinaciji sa crnom, izgledaćete veoma zanosno i svi će vam zavidjeti.

Intenzivna crno – bijela kombinacija

Ako baš i ne volite da eksperimentišete sa jarkim bojama, uvijek se možete odlučiti za klasičnu crno – bijelu kombinaciju. Ona će biti totalno nova i šik, ako je uparite sa tirkiznim pojasom i crvenim štiklama. U ovakvoj kombinaciji bi vam zavidjela i Audrey Hepburn!

Trostruki začin

 

Odlučite se za odjeću koju karakterišu tri pa čak i četiri različite nijanse. (Pet i više bi bio kostim za klovna). Narandžasta majica i ružičaste pantalone su veoma smjela kombinacija, ali najobičnija ljubičasta traka vezana u struku čini ovu kombinaciju svrsishodnom, a ne neusklađenom.

Živahne neutralne boje

 

Potcijenjene nijanse boja će oživjeti uz malo fluoroscentnog blještavila. Bojite se da ćete izgledati kao neko iz osamdesetih? Ma ništa ne brinite: opredijelite se za elegantnu siluetu, bilo da je to jednodijelna haljina koja vas ne steže u struku ili dvodijelna kombinacija.

Jednaki intenzitet

Da stvorite pravu senzaciju, postarajte se da je kombinacija harmonična tako što ćete odabrati nijanse jednakog intenziteta. Želite da uparite svijetlo sa svijetlim, a ne boju dragulja sa pastelnim bojama.

Ujedinjeni sa dodatkom

Još ne znate šta se s čim slaže? Nema razloga za paniku – oslonite se na šareni dodatak te prema bojama koje su na njemu složite i savršenu kombinaciju. To je odličan način da oživite svakodnevni, ustaljeni, izgled.

 

 

 

1 komentar

  1. Wow, amazing blog format! How long have you been running a blog for? you made blogging look easy. The entire glance of your site is excellent, as smartly the content!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com