“Podari radost” - Volim Podgoricu

“Podari radost”

U Delta sitiju u toku je humanitarna akcija “Podari radost”. Ovu plemenitu akciju već treću godinu zaredom organizuje Banka hrane Crne Gore, Delta siti i Volonterski klub Gimnazije “Slobodan Škerović”.

“Podari radost”

Do sada smo donacijama okićenih jelki i slatkiša obradovali deset ustanova koje brinu o djeci. Od srijede svi posjetioci Delte mogu u centralnom atrijumu vidjeti četiri novogodišnje koje su ukrašavali učenici OŠ “Štampar Makarije” , “Vlado Milić” , ” Oktoih ” i ” Makisim Gorki”. 

Svoju kreativnost su pokazali pravljenjem ukrasa za jelke u školskim učionicama uz pomoć učitelja i nastavnika.

Djeca su u školama skupljala i slatkiše namijenjene djeci u Dnevnim centrima u Beranama, Mojkovcu i Ulcinju kao i djeci iz Dječijeg doma u Bijeloj i tako pokazali svoju humanost.

“Svi koji žele svojom donacijom slatkiša obradovati djecu u pomenutim ustanovama mogu to učiniti u Delti tokom čitavog dana sve do nedjelje u 12 časova kada počinje završna manifestacija humanitarne akcije “Podari radost”, saopštili su iz Banke hrane.

Uz pomoć nastavnika osnovci su saznali mnogo o djeci koja borave u ustanovama za koje smo akciju i namijenili, čime je ova akcija dobila i edukativni karakter. Na ovaj način učimo djecu različitostima i trudimo se da ih njegujemo.

Djeca su u školama pripremila muzičke i dramske tačke koje će nam pokazati u nedjelju na završnoj manifestaciji.

“Naši gosti u nedjelju će biti djeca iz Bijele, Ulcinja, Mojkovca i Berana, kojima posvećujemo ovogodišnju akciju, kako bi uživali u programu koji smo pripremili za njih. Vjerujemo da će naši mali gosti poći sa rukama punih poklona i dobro raspoloženi nakon programa koji će odgledati”, saopšteno je iz Banke hrave.

Zabava počinje u nedjelju u 12 časova.

 (RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com