Ako para ima za političare, mora biti i za radnike - Volim Podgoricu

Ako para ima za političare, mora biti i za radnike

Izmjene Zakona o finansiranju političkih partija, kojim je povećan iznos novca koji dobijaju za rad, pokazuju da je crnogorsko društvo partitokratsko u cjelini, bilo da se radi o vlasti ili o opoziciji, smatraju u Centru za političku edukaciju (CPE).

Predsjednik Centra Dragiša Janjušević smatra da to pokazuje nesklad između svih problema u kojima se nalaze radnici u crnogorskoj privredi, prosveti, zdravstvu ističući da političke partije ne zastupaju interese ljudi koji ih biraju već iznad svega vlastite.

“Ako novca može biti za političke partije i to u značajnom iznozu od 0,6 odsto, sa povećanjem od 0,2, onda sigurno može biti prostora i za nezadovoljne strukture društva koje se u posljednje vrijeme bune i štrajkuju”, rekao je Janjušević agenciji Mina.

On je rekao da je to pokazatelj teškog tranzicionog nepromijenjenog stanja u kome je crnogorsko društvo, kako je kazao, šampion u trajanju tranziconog procesa gdje se postojeće stanje progresivno ne mijenja, već krajnje degradirajuće i regresivno.

“Donosioci odluka na žalost, prihvataju moto da “svakog čuda za tri dana”, i da će narod sve brzo zaboraviti, pa i onaj dio radničke populacije koji ih glasa i koji očekuje da zastupa njihove interese, prije svega pa tek onda partijske”, kazao je Janjušević.

On je podsjetio da su poslanici donosioci odluka koje su obavezujuće.

“Na žalost, imamo produbljivanje krize na partitokratski način, gdje se u svakom segmentu života mora ostaviti partijski trag i dati svemu partijska forma”, zaključio je Janjušević.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com