Microsoft najavljuje koenferenciju za januar vezano za novi Windows 10 - Volim Podgoricu

Microsoft najavljuje koenferenciju za januar vezano za novi Windows 10

Microsoft je počeo da šalje pozivnice za novinarsku koneferenciju koja će se održati 21. januara 2015. godine, a koja će nam pružiti bolji uvid u novu verziju operativnog sistema Windows: Windows 10, koji je predstavljen još u oktobru ove godine.

Direktor kompanije Microsoft, Satya Nadella, će voditi januarsku konferenciju na kojoj se očekuju odgovori na mnoštvo pitanja vezano za novine koje Microsoft radi u procesu stvaranja nove verzije ovog popularnog operativnog sistema.

Naime, malo čudna postavka prethodnog, Windows 8 sistema, koji je pretencioznom pretpostavkom Microsoft-a omašio, predviđajući da će čitav svijet od jednom poludjeti za ekranima na dodir te će upotreba miša i tastature biti skoro u potpunosti zamijenjena istim, trebalo bi da ispravi novi Windows 10.

Naravno, glavna ideja sa Windows-om 8 (koji je u svijetu imao dosta negativne kritike) je bila da se napravi operativni sistem koji će biti univerzalan te biti korišćen kako za tablete i pametne telefone, tako i za računare. Naravno, velika greška.

Postavlja se i pitanje: zašto Windows 10? Što je sa Windows-om 9? Pa s obzirom na ranije imenovanje verzija operativnih sistema kod Microsoft-a: Windows 1, 2, 3, 95, 98, 2000, ME, XP, Vista, 7, 8 – to i nije tolko čudno.

Ono što iz dosadašnjeg iskustva jeste po malo simptomatično jeste da su velike najave Microsoft-a vezano za neku noviju verziju operativnog sistema bile ugavnom neuspjesi i to da su nakon takvog neuspjelog vizionarskog pothvata uvijek “peglali” stvari u narednoj verziji. Nadajmo se da će u tom smislu i ovaj put uraditi što bolji posao.

Ostaje da se vidi u januaru…

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com