Sjutra u Skupštini humanitarna akcija - Volim Podgoricu

Sjutra u Skupštini humanitarna akcija

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić organizovaće sjutra sastanak na kojem će okupiti ambasadore država članica Evropske unije i ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori. U Skupštini će sjutra biti organizovana humanitarna akcija “Đeci Crne Gore” gdje će se sakupiti sredstva koja će biti donirana nekom od crnogorskih porodilišta.

Glavna tema sastanka sa ambasadorima EU i ambasadorkom SAD  biće aktuelna politička situacija u svjetlu EU i NATO integracija, navodi se u saopštenju kabineta Krivokapića.

S druge strane, humanitarna akcija „Đeci Crne Gore“  koja se organizuje na inicijativz Kroivokapića, okupie poslanike Skupštine Crne Gore, rezidentne ambasadore stranih država u Crnoj Gori, kao i sve zapošljene u Službi Skupštine Crne Gore.

– Poslanicima, diplomatskom koru i službenicima Skupštine će se pridružiti i djeca iz O.Š. „Štampar Makarije“ iz Podgorice koja će toga dana proći trening u „Demokratskim radionicama“, mališani iz vrtića „Maša“ – internacionalni dio, kao i djeca iz Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore. Oni će tim povodom prirediti kratki umjetnički program, navodi se u saopštenju.

Akcija je osmišljena tako da će poslanici, ambasadori i službenici Skupštine uz pratnju djece, prilikom uzimanja ukrasa donirati novac shodno svojim mogućnostima, te zajedno kititi jelku koja će biti posvećena svoj djeci Crne Gore.

Novac prikupljen ovom prilikom će biti doniran nekom od porodilišta u skladu sa odlukom Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Akcija će biti održana sjutra u 15:00 sati, na platou ispred Skupštine.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com