Budućnost ne VOLI Cedevitu - Volim Podgoricu

Budućnost ne VOLI Cedevitu

Drugi put ove sezone u ABA ligi košarkaši Budućnost Volija su parket napustili pognutih glava.

Ovog puta poraženi su od Cedevite, koja je imala fenomenalno šutersko veče u „Morači” – aktuelni vicešampion je iza linije 6,75 metara šutirao čak 80 odsto (15-12), pa u takvoj situaciji poraz nije mogao da se izbjegne.

Ovakav epilog mogao se naslutiti već nakon prve četvrtine, kada su Zagrepčani pogodili šest trojki iz isto toliko pokušaja, što im je donijelo šest poena viška (18:24).

U drugoj četvrtini gosti su održavali prednost, a tek u 18. minutu Podgoričani su stigli do izjednačenja (36:36) nakon koša Suada Šehovića, a na odmor su otišli sa viškom od tri poena, nakon što je Nikola Nikola Ivanović vezao pet poena (41:38).

To je davalo nadu da Budućnost u nastavku može da nađe rješenje za igru Cedevite.

Ipak, od toga nije bilo ništa. Samo u uvodna dva, tri minuta trećeg perioda „plavi” su imali minimalnu prednost.

Šut ih nije služio, pa je Cedevita u dva navrata imala osam poena prednosti (53:45, 55:47).

Na startu posljednjih 10 minuta, Luka Babić je pogodio za dvocifrenu prednost Zagrepčana (59:49).

Igor Jovović je bio prinuđen da zatraži minut odmora i uspio je da trgne svoje izabranike, koji su napravili seriju 13:4 i prišli na 63:62 pet minuta prija kraja.

Ispostavilo se da više od toga Budućnost nije mogla. Cedevita je svaki put znala kako da odbije napade domaćina, a sve dileme je trećom trojkom otklonio Fran Pilepić dva minuta i 38 sekundi prije kraja za 72:64.

Šehović je bio najefikasniji u redovima Budućnosti sa 13 poena i devet skokova, dok je dvocifren bio i Džej Ar Rejnolds (10), ali je trojke šutirao 5-0.

U redovima Cedevite, sjajan je bio bivši kapiten Budućnosti Nemanja Gordić koji je ubacio 16 koševa uz pet asistencija.

Pratio ga je Miro Bilan (14, sedam uhvaćenih lopti). Tomislav Zubčić je dodao 13 (4-3 trojke), a Roko Leni Ukić 10 (pet uspješnih dodavanja)…

Budućnost Voli – Cedevita 70:80 (18:24, 23:14, 8:17, 21:25)

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com