Nova ruta-skrenuli smo s puta - Volim Podgoricu

Nova ruta-skrenuli smo s puta

Snimak koji ukratko opisuje život u bivšoj Jugoslaviji će sigurno sve one koji žale za tim periodom podsetiti na neka stara bolja vremena, a mlađim generacijama će pokazati koliko su se ona promenila, po mnogima na gore.

Svi oni koji su rasli tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, sa posebnom setom se sećaju svog detinjstva. Iz tog razloga je na internetu postavljen video snimak koji je nazvan “Video posvećem svima koji su 1970-ih i 1980-ih odrastali u Jugoslaviji“.

Naime, u ovom klipu koji traje nešto više od 11 minuta i gde je podloga muzička tema iz kultnog filma “Grlom u jagode” kroz fotografije su prikazane sve dečije emisije, kako strane tako i domaće, ali i crtani filmovi koji su se u to vreme emitovali na malim ekranima.

Osim toga, autor snimka je podsetio i na legendarne filmove domaće kinematograije, kao što su “Sivi dom”, “Ko to tamo peva”, “Balkanski špijun” i drugi, a neizostavan deo su i kultne grupe poput Šarlo Akrobata, Disciplina kičme i drugi muzički sastavi koji su obeležili ovo razdoblje.

Naravno, sve ovo nije moglo da prođe bez osvrta na čuvene Ribok klasik patike, dečijih igračkica, automobila “fiće”, crvenog kioska, karakterističnih autobusa, bicikla BMX i starog logoa RTS-a.

Verujemo da će svi jugonostalgičari uživati u ovom snimku i da će se prisetiti svega onoga što je čarilo njihovo odrastanje u lepom periodu koji je krasio bivšu Titovu Jugoslaviju.

Pogledajte video:

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com