Razdvojio rat, pa spojio čat - Volim Podgoricu

Razdvojio rat, pa spojio čat

Da ljubav ne zna za granice dokazali su dvoje vremešnih Italijana. Antonija i Đovani su se ljudo zaljubili kao tinejdžeri, ali ih je Drugi sjvetski rat rastavio. Međutim, kako to ponekad biva, prava ljubav ipak pronađe svoj put…

Sedam decenija kasnije, dvoje zaljubljenih, koji su danas duboko zagazili u devetu deceniju života, ponovo je spojio Internet, piše danas rimski list “Republika”. 

U prošlom vijeku, Đovani je morao da ode na front i napusti svoju voljenu Antoniju. Potom su ga zarobili fašisti, a kada je konačno oslobođen nije mogao da nađe svoju vjerenicu.

Misleći da je zauvijek otišao, Antonija se udala za drugog čovjeka s kojim će roditi dvoje djece. Đovani je posle nekog vremena, takođe, osnovao porodicu.

Ali Antonija Gotifredi i Đovani Molinari, koji danas imaju 89, odnosno 86 godina, uspjeli su da pronađu jedno drugo zahvaljujući Fejsbuku. Oboje udovci, posegli su za modernom tehnologijom ne bi li našli srodnu dušu. Ni on ni ona nisu zaboravili ljubav iz mladosti. 

Antonija kaže da je “Đovani ostao romantičan kao što je bio u mladosti”. “Poklonio mi je brdo ruža i pozvao u restoran”, navela je ona. 

Par je konačno rekao sudbonosno “da” na vjenčanju koje je ovog vikenda održano u Belanu, na sjeveru Italije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com