SNP nakon fijaska u Novom, zove Izbor i Novsku listu da prave vlast - Volim Podgoricu

SNP nakon fijaska u Novom, zove Izbor i Novsku listu da prave vlast

– SNP poziva Udruženje građana Izbor i Novsku listu kako bi što prije formirali vlast u Novom. Svi oblici saradnje sa ovim listama su otvoreni. Ne namjeravamo ni pozivati ni razgovarati sa DPS-om o forimranju vlasti u ovom gradu – saopštio je Milić na današnjoj konferenciji za novinare.

On tvrdi da “ne postoji sumnja da se neće dogovoriti sa Izborom i Novskom listom.”

Na juče održanim izborima u Herceg Novom koalicija SNP-DF-NS osvojila je osam mandata, a u prethodnom sazivu je imala 18.

Najviše mandata osvojio je DPS 13, zatim Udrženje građana Izbor devet, SNP-DF-NS osam, SDP i Novska lista po dva. Nijedna partija, odnosno koalicija nije osvojila apsolutnu vlast. Skupština opštine Herceg Novi ima 34 odbornička mjesta, tako da je za formiranje vlasti neminovno sklapanje postizbornih koalicija.

– Znamo da je naša snaga mnogo veća nego što se ogleda u mandatima u koaliciji u Herceg Novom, tvrdi Milić.

Na pitanje da li osjeća ličnu odgovornost zbog nespjeha na izborima u Novom Milić je kazao da će nezavisno od pregovora na sjednici Glavnog odbora SNP-a pokrenuti odgovornost svih.

– Kad pričam o odgovornosti dogovoreno je da opštinski odbori predlažu način vođenja kampanje, koji su koordinatori na terenu. Nakon rezultata treba podvući crtu i vidjeti ko je gdje griješio. Što se tiče SNP-a biće jače definisana odgovornost svih, počevši od predsjednika partije pa do opštinskih odbora, najavio je Milić.

O protestima: Neozboljne izjave

Komentarišući najavljene proteste Milić je rekao da je to legitiman način iskazivanja nezadovoljstva, ali je ocijenio da su izjave pojedinih političara o tome neozbiljne.

– Čuo sam da ćemo mi podržati nezadovoljstvo drugih. To je neozbiljno. Jedan funkcioner Demokratskog fronta se drznuo da čak kaže i koliko će biti ljudi na protest, kazao je Milić aludirajući na potpredsjednika Skupštine Branka Radulovića koji je  rekao da će protest opozicije biti održan nakon Nove godine i najavio da će okupiti između 300.000 i 400.000 ljudi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com