Dvadeset godina zbog ubistva babe - Volim Podgoricu

Dvadeset godina zbog ubistva babe

Vijeće sudije Vladimira Novovića u Višem sudu u Podgorici osudilo je Marka Adžića na 20 godina zatvora zbog ubistva iz koristoljublja babe Maksimije Raičević (77).

Optužnicom se Adžić teretio da je uoči prošle Nove godine, 31. decembra 2013. godine u Nikšiću, babi zadao više udaraca u predjelu glave tupim predmetom, usljed čega je ona preminula.

U optužnici se ističe da je Adžić došao kod babe u vrijeme kada je znao da ona spava i da ne očekuje njegov dolazak, a i da zbog dočeka Nove godine komšije neće čuti ničiji dolazak, provalio je ulazna vrata i ušao u kuću. Zatekao je babu da leži na krevetu i dok je tako bila bespomoćna, zadao joj nekoliko udaraca tupim predmetom u predjelu glave, a usljed tih povreda nastupila je smrt.

Nakon toga Adžić je izvršio premetačinu po stanu sa namjerom da prisvoji sav novac i vrijedne stvari koje nađe, pa je iz njenog novčanika uzeo neutvrđenu količinu novca i pobjegao, prenose Dnevne novine.

U završnoj riječi zastupnik optužbe Miloš Šoškić je kazao je sprovedenim dokazima tokom postupka nesumnjivo utvrđeno da je Adžić ubio babu. Nasuprot njemu, branilac optuženog Luka Stijepović negirao je da je Adžić ubio babu za koju je kako je kazao, bio izuzetno vezan.

Sudu se juče obratila i majka okrivljenog Slavka Raičević koja je tvrdila je da je njen sin mnogo volio babu i đeda i da ni poslije godine ne može da shvati da je on to učinio.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com