Dvije vlade u martu zajedno - Volim Podgoricu

Dvije vlade u martu zajedno

Premijeri Crne Gore i Srbije, Milo Đukanović i Aleksandar Vučić, dogovorili su danas u Beogradu zajedničku sjednicu vlade dvije zemlje u martu iduće godine.

Osim što su dogovorili zajedničku sjednicu dvije vlade za mart iduće godine, Đukanović i Vučić su dogovorili formiranje Radne grupe dvije vlade za razmatranje zajedničkih projekata iz oblasti energetike, infrastrukture i saobraćaja.

Dvojica premijera razgovarali su o unapređenju bilateralne i ekonomske saradnje, kao i o infrastrukturnim projektima od značaja za dvije zemlje, među kojima je pruga Beograd – Bar.

Regionalna saradnja, jačanje odnosa sa susjedima, kao i nastavak politike pomirenja predstavljaju jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije, istakao je Vučić.

Premijer Đukanović je naglasio da postojeći projekti, kao sto je pruga Beograd – Bar i planovi za nove regionalne projekte i njihovo povezivanje, mogli bi da obilježe Samit u Beogradu

Poslije susreta sa Đukanovićem, on će se sastati sa kolegama iz Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom, Rumunije Viktorom Pontom, Slovenije Mirom Cerarom, Letonije Leimdotom Straujuom, kao i Češke Milošem Zemanom. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com