MUP odbio Džomića sedmi put - Volim Podgoricu

MUP odbio Džomića sedmi put

Područna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) donijela je sedmo rješenje kojim se odbija zahtjev za odobrenje privremenog boravka u Crnoj Gori, po osnovu spajanja porodice, koordinatoru Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko primorske, Veliboru Džomiću.

Prema njegovim riječima, nakon najnovijeg rješenja on može da konstatuje da je to bio „najnezakonitiji postupak od svih dosadašnjih, “čiju nezakonitost nisam samo konstatovao ja u svojstvu stranke u postupku, nego Upravni sud Crne Gore svojim presudama“. 

Džomić je saopštio da sa advokatima ovih dana razmatra mogućnost da, radi zaštite ugroženog pravnog poretka i povrede njegovih prava, protiv ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, njegovog pomoćnika Abida Crnovršanina i načelnice područne jedinice MUP-a u Podgorici Milanke Baković, tužilaštvu podnese krivične prijave zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela u njegovom i drugim slučajevima.

„Baković nije imala hrabrosti da vodi ponovljeni postupak, iako je njeno rešenje poništeno zbog nezakonitosti. U postupak je, mimo njihove volje, uvodila potčinjene službenice koje, kako se u postupku vidjelo, uopšte nisu bile upoznate sa predmetom“, tvrdi Džomić.

On smatra da su u toku ovog ponovljenog postupka drastično prekršena njegova prava, da mu nije dozvoljen uvid u dokaze i da mu je uskraćeno zakonsko pravo da se o njima izjasni. 

„Od donošenja presude Upravnog suda do donošenja ovog rešenja je prošlo pet i po mjeseci što predstavlja skandal svoje vrste. Drugostepeni organ je nezakonito preuzimao nadležnosti prvostepenog organa i vodio dio prvostepenog postupka što predstavlja do sada neviđenu nezakonitost”, kaže se u saopštenju Džomića.

On je naveo da je uložio žalbu na 26 stranica, ali i da ne očekuje da ona bude usvojena.

„Meni je jasno da su se izvanji ministar unutrašnjih poslova Konjević, njegov doviječni i vremešni pomoćnik koji treba da je u penziji sa 67 godina života Abid Crnovršanin i načelnica Baković dogovorili da ponovo, po ko zna koji put, u mom predmetu zloupotrebljavaju javna ovlašćenja i urušavaju temelje pravne Države“, dodao je Džomižć.

On smatra da Upravna inspekcija nema hrabrosti da ispita nezakonito postupanje funkcionera i službenika MUP-a, “ako ne zbog nas onda zbog štete koju već godinama nekažnjeno prave državi Crnoj Gori”.

“Začuđujuće je ćutanje i višegodišnje nepostupanje Zaštitnika ljudskih prava -nacionalnog mehanizma za zaštitu od diskriminacije – koji godinama zatvara oči na svaki primjer kršenja ljudskih prava i diskriminacije pravoslavnog sveštenstva i monaštva po osnovu vjerskog uvjerenja“, rekao je Džomić.

On je podsjetio da je za skoro četiri godine trajanja postupka, područna jedinica MUP-a u Podgorici donijela sedam prvostepenih odbijajućih rešenja i jedan zaključak, MUP osam drugostepenih rešenja, a Upravni sud tri presude kojim su rešenja poništavana zbog nezakonitosti.

“Slobodno se može zaključiti da se MUP, sudeći po broju rešenja, figurativno kazano, ubrzanim koracima približava famoznom Danteovom devetom krugu pakla“, zaključio je Džomić.

2 komentara

  1. Attractive element of content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your weblog posts. Anyway I will be subscribing to your augment or even I achievement you get entry to persistently rapidly.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com