Uhapšeni zbog zločina u Zvorniku - Volim Podgoricu

Uhapšeni zbog zločina u Zvorniku

Postupajući po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području opština Zvornik, Bijeljina i Ugljevik uhapsili deset osoba zbog ratnog zločina.

Slobode su lišeni G.MLJ.MR.ĐS.PM.VV.DG.SC.PR.L. i M.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili zločin protiv čovječnosti na području opštine Zvornik tokom 1992. godine, u vezi s članovima KZ BiH – individualna i komandna odgovornost, odnosno saučesništvo, precizira SIPA u saopštenju.

U toku su pretresi objekata na 12 lokacija na području opština Zvornik, Bijeljina i Ugljevik, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pretresi se vrše po naredbama Suda BiH, a aktivnosti se realizuju u saradnji s pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Republike Srpske.

Uhapšene osobe biće privedene u službene prostorije SIPA-e, gde će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Izvor: b92.net

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com