„Razmisli prije nego što parkiraš“ - Volim Podgoricu

„Razmisli prije nego što parkiraš“

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore UMHCG sjutra će u saradnji sa Upravom policije – Centrom bezbjednosti Podgorica sprovesti akciju dijeljenja lifleta u okviru kampanje “Razmisli prije nego što parkiraš“, od 11do 13 časova.

“Kampanja “Razmisli prije nego što parkiraš“ ima za cilj upoznavanje građana sa posljedicama neporpisnog parkiranja, posebno onih vidova koji otežavaju ili onemogućavaju samostalno i sigurno kretanje osoba s invaliditetom, pa i drugih građana, kao što su na primjer stariji ljudi, roditelji sa djecom u kolicima i sl. Akcija ima za cilj, prije svega informisanje građana, a nakon dijeljenja lifleta na odabranim lokacijama će CB Podgorica u saradnji sa Komunalnom policijom sprovoditi represivne mjere, odnosno sankcionisati one koji nastave da svoja vozila nepropisno parkiraju na mjestima koja nijesu predviđena za to. Ovdje se prije svega misli na: trotoare, spuštene ivičnjake na linijama kretanja pješaka, kao i na obilježena parking mjesta za osobe s invaliditetom, a bez adekvatne naljepnice”, saopšteno je iz UMHCG.

Kako su dodali, osim dijeljenja lifleta građanima, akcija prije svega ima cilj da se vozači neporpisno parkiranih vozila, u trenutku dijeljenja akcije upoznaju sa posljedicama svojih postupaka i edukuju o pravima osoba s invaliditetom.

“Kako ova kampanja ima veliki značaj z osobe s invaliditetom, ali i za građane posebno zbog sprovođenja represivnih mjera u nastavku realizacije kampanje, pozivamo sve medije da isprate navedenu akciju”, ističu u ovoj NVO.

Akcija je dio aktivnosti realizovanih u saradnji UMHCG i CB Podgorica, počev od septembra tekuće godine.

 
 

1 komentar

  1. Hi just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com