Tačno u podne sa Trga Republike: atletska trka - Volim Podgoricu

Tačno u podne sa Trga Republike: atletska trka

Tradicionalna atletska ulična trka Oslobođenje Podgorice memorijal Veliša Mugoša biće održana sjutra, saopštili su organizatori manifestacije. 

Trka će biti održana 56. put, a trčaće se ulicom Slobode sa startom i ciljem na Trgu Republike. 

U okviru manifestacije biće održane trke pionirki na 700, pionira na 800, juniorki na hiljadu, a juniora na hiljadu i po metara. 

Seniorke će trčati na četiri hiljade, a seniori, u glavnoj trci, na pet hiljada metara. 

Predviđene su i kategorije za veterane od 40 do 50 godina, od 50 do 60 i preko 60 godina, kao i posebne trke za Vojsku i Policiju Crne Gore. 

Glavna trka, nosi ime Memorijal Veliša Mugoša, u znak sjećanja na jednog od najboljih crnogorskih atletičara, vlasnika jednog evropskog i 11 jugoslovenskih rekorda. 

– Upućeni su pozivi svim atletskim klubovima u Crnoj Gori, kao i osnovnim i srednjim školama sa područja teritorije Glavnog grada, koji je tradicionalni pokrovitelj manifestacije. Očekuje se masovno takmičenje i učešće oko 500 takmičara, piše u saopštenju organizatora manifestacije. 

Prošle godine u seniorskoj konkurenciji pobijedili su Draguljub Koprivica i Slađana Perunović. 

Početak manifestacije zakazan je za 12 sati.

2 komentara

  1. You can definitely see your expertise in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com