Obrad obradovao Srđu,izabrao da posluša Kruša - Volim Podgoricu

Obrad obradovao Srđu,izabrao da posluša Kruša

Čelnici koalicije SNP-a, Nove srpske demokartije  i Pokreta za promjene u Herceg Novom Obrad Gojković (SNP), Boris Seferović (Nova) i Milovan Baždar (PzP) podnijeli su ostavke zbog lošeg izbornog rezultata u nedjelju.

Time su, kako navode, istovremeno stvorili prostor za početak pregovora sa dvije građanske liste o formiranju lokalne vlasti.

Predsjednik opštinskog odbora SNP-a u Herceg Novom  Obrad Gojković obavijestio je sinoć kolege u Izvršnom odboru Opštinskog odbora da podnosi neopozivu ostavku na to mjesto. Odluku o tome donijeće Opštinski odbor na sjednici čiji će termin biti uvrzo utvrđen.

“Ne želim da budem smetnja formiranju vlasti. Svjestan sam situacije da se mora spečiti DPS da dođe na vlast,”rekao je Gojković sinoć “Vijestima”.

On je objasnio da ne osjeća odgovornost za loše rezultate, jer je “lično spriječio da grad u maju padne u ruke DPS-u “: ”Glavnu odgovornost snose oni koji su omogućili rušenje lokalne vlasti političkom korupcijom, kao i oni koji ništa nijesu uradili da to spriječe. Vidjećemo ko će prepoznati odgovornost u svemu ovome”,poručio je on.

Sinoć je određen tim SNP-a, koji bi sa kolegama iz Nove, PzP i NS, trebalo da počne pregovore oko formiranja vlasti.

“Definisali smo i princip koji će IO predložiti opštinskom za rukovođenje strankom u prelaznom periodu,” rekao je Gojković kome je Srđan Milić poručio da će zbog loših rezultata biti na dnevnom redu Glavnog odbora.

I predsjednici opštinskih odbora Nove Boris Seferović i PzP Milovan Baždar ponudili su ostavke. 

Baždar je kazao da snosi i dio lične odgovornosti jer je„prihvatio i koaliciju i izborni program“. 

On smatra da je na poraz koalicije uticalo “kritičko raspoloženje prema vlasti i partijama, posebno SNP- u“.

Zvaničnik Nove Boris Seferović najavio je da će na opštinskom odboru u ponedjeljak podnijeti „ostavku, jer je ona častan i moralan čin“.

„Molim grupu građana ‘Izbor’ da formira vlast. Ako sam ja smetnja bilo kakvom dogovoru,povući ću se“,poručio je.

Ključ nove vlasti u Herceg Novom drži “Izbor” Dušana Radovića Kruša. On je ranije kazao da “Izbor”  postavlja uslove za novu vlast. “Mi ne želimo da razgovaramo sa kadrovima SNP-a iz Herceg Novog, a pogotovo ne sa Obradom Gojkovićem. Sa kadrovima SNP-a ne možemo ni da pijemo kafu, a ne da pravimo koaliciju”, kazao je Radović. Na pitanje da li će se praviti koalicija sa DPS-om, Radović je rekao da je ista stvar i sa njima:

„Što se tiče DPS, sa njima možemo samo da popijemo čaj”.

Sada  na potezu Krušov “Izbor”

„Na potezu je grupa birača Izbor jer su ostvarili najbolji rezultat. Oni su ti koji treba da pokrenu formiranje vlasti  jer im je narod dao povjerenje za to“, rekao je Obrad Gojković.

Slobodan Radović Krušo (DPS) rekao je da su spremni na “razgovore sa Udruženjem građana Izbor, ali i sa drugima.  

„Kao privrednik vjerujem da je moguć dogovor sa Izborom jer je i na njegovom čelu dokazani privrednik“, kazao je Radović. Čelnici Izbora sastaće se krajem sedmice ili početkom naredne, kada će biti precizirani njihovi stavovi o ponudama za formiranje nove opštinske vlasti.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com