Paunić u nedjelju u timu Budućnosti - Volim Podgoricu

Paunić u nedjelju u timu Budućnosti

Nakon raskida ugovora sa Slovencem Aleksandrom Ćapinom i Amerikancom Vilijam Šihijem, Budućnost je angažovala bivšeg srpskog reprezentativca Ivana Paunića (27g, 195 cm).

Paunić je jesenas kratko igrao za Astanu koju trenira bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović a kojoj se priključio tokom ljetnjih priprema kazahstanskog tima u Srbiji.

Prethodne sezone nastupao je za Fuenlabradu u kojoj je bio drugi najprecizniji trojkaš Endesa lige, iza Romejna Sata. Zvanje prvog trojkaša izmaklao mu je samo jedan pogodak.

Karijeru je počeo u Partizanu, odakle je išao na pozajmice u Mega Ishranu i barski Mornar. Igrao je za Vojvodinu, Ostendea, Aris, Nižnji, Virtusa, Azovmaša San Sebastijan i Fuenlabradu.

Bio je član juniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore koja je osvojila Evropsko prvenstvo 2005 godine, kao i mlade selekcije koja je takođe bila prvak Starog kontinenta.

Igrao je i za selekciju Srbije na dvije Univerzijade i osvojio zlatnu i srebrnu medalju. Najveći igrački uspjeh ostvario je kao član seniorske reprezentacije Srbije koja je 2009. godine bila evropski vicešampion.

Paunić bi trebalo da debituje u dresu Budućnosti već u nedjeljnom derbiju ABA lige protiv Partizana.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com