Podgorica: Uhapšeni međunarodni trgovci oružjem! - Volim Podgoricu

Podgorica: Uhapšeni međunarodni trgovci oružjem!

Crnogorska policija uhapsila je u Podgorici međunarodne krijumčare oružja Kristijana Vintila (44), Masima Romanjolija (43) i Virdžila Flavijua Georgeskua (42). 

Po riječima ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, hapšenjem članova grupe, Uprava policije pokazala da je kredibilan partner američkih i evropskih službi u borbi protiv najtežih oblika kriminala.

Njegova odjena je da ta akcija, zajedno sa drugima koje su realizovane u prethodnom periodu, dokaz sposobnosti i odlučnosti crnogorskih institucija za sprovođenje zakona, da, kako je naveo, doprinose borbi protiv organizovanog kriminala na međunarodnom nivou.

Konjević je u svojoj izjavi pohvalio službenike Uprave policije koji su učestvovali u ovoj akciji što su profesionalnošću zavrijedili povjerenje partnerskih službi da budu dio veoma složenih operacija i time afirmišu i policijsku organizaciju i državu Crnu Goru. 

Rukovodilac Interpola Podgorica, Dejan Đurović, kazao je da se međunarodni krijumčari oružja terete da su stvorili kriminalnu organizaciju u cilju prodaje velike količine vojnog oružja stranoj terorističkoj organizaciji Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije (FARC). 

Vintila, Georgesku i Romanjoli su, prema optužnici, pokušali da prodaju vojno oružje, počevši od pištolja pa sve do raketnih bacača, onima za koje su vjerovali da su povezana sa terorističkom grupom. 

Prem riječima Đurovića, crnogorska policija je koordiniranu akciju radi hapšenja sprovodila više mjeseci, u stalnoj komunikaciji sa Odsjekom za specijalne operacije DEA u Vašingtonu, Kancelarijom DEA u Rimu i Policijom Rumunije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com