Čudotvorno ulje koje otklanja bolove u leđima i zglobovima! - Volim Podgoricu

Čudotvorno ulje koje otklanja bolove u leđima i zglobovima!

Alternativna medicina ima rješenje za gotovo sve zdravstvene probleme, pa tako i za bolove u leđima i zglobovima, koji su najčešća boljka današnjice, zbog dugog sjedenja i fizičke neaktivnosti.

Umjesto stalnog posezanja za analgeticima, ovaj prirodni lijek može pomoći da zdrave zglobove održavate u dobrom stanju, da smanjite bolove i istovremeno će otkloniti mnoge probleme koje prate ove nesnosne tegobe. I, šta bi drugo, maslinovo ulje i bijeli luk, koji su nezaobilazni u prirodnoj medicini. 

Recept za ulje za bolne zglobove i leđa

Sastojci:

300-400 gr češnjaka

1 litra kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo …)

Postupak:

Očistite 300-400 gr bijelog luka odnodno češnjakai sitno ga isjeckajte. Staviti ga u teglu zapremnine oko 2 litre i preliti ga s 1 litrom ulja. Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi.

Potrebni je da odstoji 2 sedmice, a ne zaboravite i da svakodnevno mućkate sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje češnjaka, koje trebate procijediti kroz 3-4 sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako upotrebljavati:

Ulje se utrljava na bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

Pokriva se najlonskom kesom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).

Već poslije prvih par dana osjeća se olakšanje, obnavlja se pokretljivost zglobova i što je najvažnije smanjuju se bolovi.

Češnjak poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija.

Terapija ovim domaćim uljem bi trebala trajati dva mjeseca.

Kod proširenih vena:

Ulje češnjaka blago se utrljava u proširene vene, umotava se zavojem ili nekom tkaninom. Tretman se radi naveče i ostavlja se preko noći. Ujutro, oprati noge. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com