Bez Crnogorki u idealnom timu - Volim Podgoricu

Bez Crnogorki u idealnom timu

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je danas imena igračica koje su odabrane u idealni tim Evropskom prvenstva, a među njima nema nijedne izabranice Dragana Adžića.

Prvi put u istoriji kontinentalnog šampionata, navijači su učestvovali u izboru. Njihovi glasovi, ukupno 18.000, činili su 40 odsto konačnog rezultata, a glasovi eksperata 60 odsto.

U selekciji je bilo 40 rukometašica, po pet na svakoj poziciji. Navijači nijesu mogli da glasaju za najkorisniju igračicu (MVP), to je bio zadatak stručnjaka.

Najviše igračica je iz norveške selekcije – Solberg je najbolja golmanka, Loke najbolji pivot, a Merk desni bek.

Iz reprezentacije Švedske, koja danas igra protiv Crne Gore meč za bronzu, izabrana je Jakobsen kao najbolja odbrambena igračica, kao i Gulden koja je osvojila titulu MVP-a.

Iako je nema u borbama za jednu od medalja, i Danska ima dvije predstavnice u idelanom timu. Marija Fišker je proglašena za najbolje lijevo krilo, dok je Kristina Kristijansen najbolji srednji bek.

Najbolji lijevi bek je rukometašica Budućnosti, Rumunka Kristina Neagu, a iz selekcije Španije izabrana je Karmen Martin na poziciji desnog krila.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com