Kamenovane prostorije LGBT Foruma Progres - Volim Podgoricu

Kamenovane prostorije LGBT Foruma Progres

Prostorije LGBT Foruma Progres u Podgorici  kamenovane su u noći između petka i subote. 

U trenutku napada prostorije Progresa su bile prazne, pa u kamenovanju nije bilo povrijeđenih. 

Kamenice su uglavnom završile u staklu pored ulaznih vrata i pričinjena je materijalna šteta. 

Direktor Progresa Stevan Milivojević nakon najnovijeg, 25-og  napada optužio je policiju da ih je svjesno i namjerno prepustila huliganima.

On je istako da je juče obavijestio čelnike Vlade i Uprave policije da zbog takvog stanja do daljeg otkazuju važenje Memoranduma o saradnji koji je potpisan sredinom 2011. godine.

 Dodao je da je taj Memorandum “pokrenuo brojne promjene i bio međunarodno prepoznat primjer dobre prakse”.

“Policija pokazuje priličnu nezainteresovanost i nespremnost da se bavi ovim bezbjednosnim pitanjima. Mislimo da je pozadina šira i da nekome u državi ne odgovara razvoj crnogorske LGBT zajednice. 

Policija je minule noći sasvim zakazala. Policijski službenik koji je sinoć bio na dužnosti  nosi značajan dio odgovornosti. U zemlji vladavine prava on  više ne bi bio policajac”, kazao je Milivojević. 

Direktor Progresa ocijenio je da kamenovanje prostorija nije samo atak na njihove organizacije, već i na inkluzivni i dinamični koncept razvoja LGBT prava u Crnoj Gori koji oni zagovaraju.

“Ne pristajemo na to da se bezbjednost LGBT zajednice osigurava jednom godišnje, na povorkama, već svakog dana i svakog trenutka”, poručio je Milivojević.  

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da  tragaju za za sada nepoznatim napadačem, ili više njih, koji su zasuli kamenicama prostorije Progresa. 

“Radimo na rasvjetljavanju slučaja i otkrivanju napadača. Nakon kamenovanja napravljen je  uviđaj tokom kog su uzeti otisci i tragovi sa  lica mjesta”, rečeno je iz policije.

(Vijesti)

2 komentara

  1. It’s not the case that reader must be completely agreed with author’s views about article. So this is what happened with me, anyways it’s a good effort, I appreciate it. Thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com