AMFILOHIJE: Grigorije se ne petlja u politiku! - Volim Podgoricu

AMFILOHIJE: Grigorije se ne petlja u politiku!

Učešće u pregovorima o formiranju lokalne vlasti u Herceg Novom nije u nadležosti episkopa zahumsko-hercegovačkog, vladike Grigorija, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, komentarišući informaciju da će vladika Grigorije biti dio pregovaračkog tima Građanske liste Izbor u razgovorima sa potencijalnim koalicionim partnerima, piše Dan.

„Nemam veze sa vladikom Grigorijem. Prosto ne vjerujem da se on uopšte u to petljao, to nije njegova nadležnost. On ima druge obaveze, dvije eparhije Mitropoliju dabrobosansku i svoju Hercegovačku eparhiju. Ima posla oko Bogoslovije i fakulteta. Ne vjerujem da on ima ikakve veze sa tim zbivanjima u Herceg Novom.

Političari koriste priliku. I za mene su izjavljivali da podržavam ovu ili onu partiju, da sam ustoličio ovoga i onoga, a Bog zna i vidi čime se ja bavim, a čime se bave političari. Čini mi se da je ovaj naš posao dugoročniji od posla političara, iako ne možemo ni bez posla političara“, rekao je za Dan mitropolit Amfilohije.

Podsjećamo osim vladike Grigorija, u pregovaračkom timu Izbora još su i kandidati za odbornike Špiro Vuković, Mladen Ivanović i Tamara Vujović. Ovo bi bio prvi put da predstavnik pravoslavne crkve učestvuje u zvaničnim pregovorima političkih subjekata u Crnoj Gori.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com