Nastava,ipak, u oko 90 odsto škola - Volim Podgoricu

Nastava,ipak, u oko 90 odsto škola

Delimična ili potpuna obustava nastave organizovana je u 12 odsto škola – 212 od ukupno 1.768 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, dok u 35 odsto škola nastavnici, ili deo nastavnika, zakonski štrajkuju smanjenjem trajanja časova na 30 minuta.

BEOGRAD – U oko 90 odsto škola u Srbiji odvija se nastava, dok u više od polovine škola nema štrajka niti skraćenja časova, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Delimična ili potpuna obustava nastave organizovana je u 12 odsto škola (212 od ukupno 1.768 osnovnih i srednjih škola u Srbiji), dok u 35 odsto škola nastavnici, ili deo nastavnika, zakonski štrajkuju smanjenjem trajanja časova na 30 minuta.

U Beogradu je u osam odsto škola (ukupno 21) delimično ili potpuno obustavljena nastava, dok su u 20 odsto škola skraćeni časovi. Iz ministarstva podsećaju da potpuna obustava rada predstavlja kršenje prosvetnih zakona, kao i Zakona o štrajku, jer su škole u obavezi da obezbede minimum procesa rada, odnosno časove u trajanju od 30 minuta, kao i da kršenje ovih zakona predviđa individualnu odgovornost.

“Mali procenat škola koje su obustavile nastavu pokazao je da su nastavnici u Srbiji interes učenika stavili na prvo mesto”, rekao je ministar prosvete Srđan Verbić.

 

1 komentar

  1. It?s really a great and helpful piece of info. I?m satisfied that you simply shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com