Pjongjang prijeti napadima na SAD - Volim Podgoricu

Pjongjang prijeti napadima na SAD

Sjeverna Koreja zaprijetila je da će izvesti napade na Bijelu kuću, Pentagon i “cio kontinentalni dio SAD – koji predstavljaju septičku jamu terorizma”. Odnosi Vašingtona i Pjongjanga još više su se zaoštrili zbog filma “Intervju” čija je tema izmišljeni atentat na lidera Sjeverne Koreje.

U saopštenju Komisije za nacionalnu bezbjednost u Pjongjangu ocijenjeno je da američki predsjednik Barak Obama nesmotreno širi glasine da je Sjeverna Koreja orkestirala hakerske napade na kompaniju “Soni pikčers” zbog njenog spornog filma “Intervju”.

 

Komisija, kojoj predsjedava lider zemlje Kim Jong Un, upozorila je da je vojska Sjeverne Koreje spremna da upotrijebi sve oblike ratne mašinerije protiv Vašingtona.

“Naš najžešći odgovor biće čvrsto usmjeren na Bijelu kuću, Pentagon i cio kontinentalni dio SAD – septičku jamu terorizma, čime ćemo nadmašiti protivodgovor koji je najavio Obama”, navodi se u saopštenju.

Kompanija “Soni pikčers” našla se na meti hakerskih napada zbog svog filma “Intervju”, koji govori o izmišljenom atentatu na lidera Sjeverne Koreje Kim Jong Una.

Federalni istražni biro vodi istragu o hakerskom napadu na kompaniju za koji se sumnja da je izveden iz Sjeverne Koreje, iako ta zemlja odbacuje umiješanost u sajber aktivnosti protiv “Sonija”.

Američki predsjednik Barak Obama najavio je juče da će Vašington “proporcionalno” odgovoriti na napade, kao i da će razmotriti da li da Sjevernu Koreju ponovo vrati na listu zemalja koje sponzorišu terorizam.

Napad i prijetnje hakerskih grupa primorali su “Soni pikčers” da povuče komediju “Intervju”, koja je trebalo da bude premijerno prikazana u bioskopima tokom božićnih praznika.

Hakerska grupa koja je sebe nazvala “Čuvari mira” objavila je saopštenje u kojem obećava “gorku sudbinu” za one koji budu išli da gledaju film, a njujorška premijera je već otkazana.

U kratkom saopštenju napisanom na gramatički neispravnom engleskom jeziku, grupa podsjeća na terorističke napade u SAD 11. septembra 2001, a zatim upozorava građane da se drže podalje od bioskopa u kojima će se prikazivati ovaj film.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com